Tromsø går tre fine høstdager i møte, kan vakthavende meteorolog ved Vervarslinga, Maiken Vassel, fortelle.

Etter å ha lagt bak oss flere dager med regn, titter nå høstsola fram. Nå går Tromsø tre dager med 4–5 grader og frisk høstvind i møte.

– Det blir kaldt og kjølig oppholdsvær til og med torsdag, før vi får regn igjen utpå kvelden.

Allerede torsdag skal Tromsø altså igjen få kjenne de kalde dråpene som minner oss på at sommeren virkelig er over. Men den tid, den sorg. Først venter det to dager med knallfint høstvær.

– Det er bare å finne fram superundertøyet og nyte høsten mens du kan, forteller Vassel.

Forsvinner nok i løpet av uken

Observante tromsøværinger har kanskje fått med seg at Tromsdalstinden igjen er dekket av et tynt snølag, som er et av de sikrere tegnene på, som de sier i Game of Thrones, at vinteren kommer.

Men hvis du er en av de som allerede har begynt å gjennomsøke boden for slalåmski og staver, har Vassel en trist nyhet for deg.

– Jeg tipper at snøen forsvinner i løpet av fredagen, da vi igjen får økte temperaturer og regn.

FINT HØSTVÆR: Maikel Vassel, vakthavende meteorolog, kan fortelle at vi går to fine høstdager i møte. Foto: privat

Glatt om morgenen

Temperaturen de neste dagene kommer ikke til å være noe å skryte av. Faktisk vil det kunne bli så kaldt at de av oss som ikke bruker bil til jobb om morgenen, kan få oss en overraskelse.

Det er nemlig mulighet for nattefrost, som kan gjøre reisen til jobb en glatt affære.

– Det er mulighet for nattefrost natt til onsdag, men sjansen for dette er nok størst på torsdagsnatten. Da kan det komme ned i null grader.

Meteorologen tror derimot ikke det er grunn til å ta sorgene på forskudd.

– Sånn som det ser ut nå skal det holde seg akkurat på plussiden, så jeg tror ikke man trenger å bytte dekk på sykkelen med en gang. Men vær forsiktig om morgenen, spesielt hvis veibanen fortsatt er våt eller glatt.