I et brev til Tromsø pistolklubb skriver politiadvokat Thomas Rye-Holmboe at det ikke er nødvendig grunnlag for å sperre av turvegen i Tromsdalen. Videre ber han om at veien åpnes igjen for å sikre fri ferdsel.

Ole Vegar Andreassen og Wilfred Karlsen har lenge kjempet for at turfolk skal kunne ferdes fritt i Tromsdalen. De har tidligere fått dokumentert at en av turveien på sørsiden av skytebanen ligger innenfor sikkerhetssonen. 17. juni foretok politiet en befaring av sikkerheten på skytebanen og kom frem til at turveien måtte være stengt hele døgnet i skyteperioden.

Dette førte til at turvegen ble stengt med bom og skilt om at skyting pågår. Andreassen og Karlsen svarte med å politianmelde skytterne for brudd på friluftslovens bestemmelser om fri ferdsel. Denne saken ble først henlagt, men så ble henleggelsen klaget inn, sammen med bildedokumentasjon av bommen som stengte veien.

Nå har altså politiadvokaten bestemt at det ikke finnes grunnlag for å stenge veien, noe som gjør at skytterne ikke får bruke skytebanen.

- Dette er en foreløpig seier for oss, men det er en solid seier for friluftsfolket. Friluftsloven gir anledning til å stenge veien dersom det ligger et vedtak fra kommunen, men dette må også være stadfestet av fylkesmannen, noe som ikke finnes i dagforklarer Ole Vegar Andreassen.

Og da politiet var på befaring tidligere i sommer bestemte det at skytebanen skal være stengt i perioden 1. oktober til 30. april.

- Neste kommunestyremøte er 29. august, og det tar jo litt tid for fylkesmannen og se på saken. Så nå blir det nok ikke mer skyting denne sesongen, konkluderer Andreassen.

Han forteller at han og Karlsen lenge har kjempet mot sterke krefter i kommunen og i organisasjonen.

- Vi har brukt de bøndene vi hadde og har satt skytterne sjakkmatt. Nå er det opp til politiet å følge opp saken, avslutter Andreassen.

iTromsø har ikke klart å få en kommentar fra Tromsø pistolklubb.

Foto: Wilfred Karslen