Sammen med andre barn fra familiebarnehagene Lekestua, Solstua og Rødhette på Kvaløya hadde Elida Winsland (4) tatt turen til Villmarkssenteret.

Der fikk de møte selveste Villmarksnissen. Lydhøre satt ungene på skinnfellene i lavvoen da nissen proklamerte at han hadde vært viktige ting å fortelle dem.

– Kler seg ut

Engasjementet fra barna lot ikke vente på seg.

– Vet du hva? Noen julenisser kan kle seg ut, kom det spontant fra én.

Så kunne Villmarksnissen sette i gang med historien om villsauen Ulrik som må ut og lete etter en av torvnisseungene som ikke kommer hjem til kvelds, før et nytt spørsmål dukket opp fra forsamlingen.

– Er torvnisseungene redde for deg?, lurte én på.

Senere måtte nissen vedgå at dette var et noe overraskende spørsmål.

– Ja, for torvnisseungene er jo egentlig mine unger. De er ikke med hit i dag, men det vet jo ikke disse ungene her, sier han med et smil.

Elida Winsland (4) hadde fått med seg historien, og gjenfortalte hva den handlet om.

– Nissen snakket om at barna var borte. Han var flink til å fortelle, synes Elida om Villmarksnissen.

Bursdag

Både hun og bursdagsbarnet Henning Bakkemo (4) fikk sitte på fanget til nissen.

– Det var koselig at du ville komme hit og feire bursdag sammen med meg, sier Villmarksnissen.

Sissel Karlsen, som driver Lekestua barnehage, forteller at det er andre gang de tre barnehagene drar på tur til Villmarkssenteret i førjulstiden.

– Vi bruker å være her en til to ganger i året. Ungene syntes det var veldig hyggelig å dra sammen med andre barnehager i fjor, så det kommer til å forbli en tradisjon så lenge nissen er her. Ungene får treffe andre unger, og vi voksne får møte noen andre voksne. Det er veldig fint lagt til rette her, sier Karlsen.

GOD STEMINNG: Elida (4) likte Villmarksnissens historiefortelling. Foto: Ronald Johansen
NAM: Leon Kristiansen (5) og de andre barna fikk dele julegrøt med nissen, i lavvoen på Villmarkssenteret. Foto: Ronald Johansen
BÅLKOS OG NISSEPRAT: Villmarksnissen forteller historien om villsauen Ulrik og den bortkomne torvnisseungen. Foto: Ronald Johansen