I London har hun nemlig fått seg fast jobb, kone og en nominasjon til det som kan beskrives som Storbritannias svar på Pulitzerprisen.

– British Journalism Awards er den største prisutdelingen for journalister i Storbritannia, forteller Traynor-Evenstad på telefonen fra London.

Det er ikke lenge siden hun fikk vite om nominasjonen.

Stor overraskelse

Hun forteller at det var en stor overraskelse å bli nominert.

– Prisutdelingen holdes hvert år, men som regel er det bare store, landsdekkende aviser og nasjonale TV-kanaler som er nominert, i hvert fall i vår kategori.

Traynor–Evenstad er ansatt i Computer Weekly. De er nominert to ganger i samme kategori for to forskjellige prosjekter.

– Vi er en ganske liten publikasjon, så det er veldig gøy å få den anerkjennelsen og konkurrere mot de store avisene, sier hun.

Eksperter

Traynor–Evenstad flyttet fra Tromsø for å studere journalistikk i London. Rett etter studiene fikk hun seg jobb i et helsemagasin og har siden det jobbet i hovedstaden.

Nå er hun sammen med to andre nominert i kategorien «Technology Journalism» for en serie artikler de skrev om cyberangrepet på det britiske helsedepartementet i mai i år.

– Det var veldig spennende å jobbe med den saken. Jeg har dekket mye av teknologi og IT innen det britiske helsevesenet i flere år, så jeg kjenner godt til det og har flere kontakter der. Det er et tema vi regner oss som litt ekspert på, forteller hun.

– Aldri si aldri

Ifølge henne var det rundt 600 publikasjoner som ble foreslått nominert. Nå er de nominerte valgt ut, og vinnerne annonseres 11. desember.

Om hun selv blir en av vinnerne, vil hun ikke spekulere i ennå.

– Jeg tror jo at når vi nå er oppe mot de store nasjonale avisene som er veldig godt kjent og har en større leserbase enn oss, så er ikke sjansene våre de helt store, sier hun og legger til:

– Men aldri si aldri, man må jo være positiv, så får vi se.