– Det har vært et travelt år. Jeg var med på oppsettingen av Luca Francesconis opera «Quartett» i South Carolina, og nylig vant jeg «Tom Wilhelmsens pris for opera og ballett». I tillegg har jeg spilt inn for NRK Klassisk sammen med Kringkastisngsorkesteret. Det har vært en eneste lang opptur.

– Tom Wilhelmsen-prisen er en enorm hedersbevisning, som attpåtil ga deg 300.000 kroner i prispenger. Hva betyr det for deg?

– Økonomisk betyr det at jeg får satset litt mer, og kommet meg på auditions.

Byttet kjønn

– I løpet av året har det også kommet fram at du har byttet kjønn. Hvordan har det påvirket ditt profesjonelle liv?

– Det har ikke påvirket det i noen særlig grad. Jeg bare fortsetter som før. Jeg har kun fått positive tilbakemeldinger fra folk, og er veldig glad for det.

– Hva med slekta i Tromsø, hvordan har de reagert på at du tok det spranget?

– De har vært fullstendig positive. Det var tatt i ei håndvending, for å si det sånn.

Glad for å gi mot

– Har du fått henvendelser fra andre i samme situasjon, som føler at de er født i feil kropp?

– Etter at jeg var i Lørdagsrevyen, har flere henvendt seg og sagt at det betydde mye for dem. Jeg er glad for at det kan inspirere og gi mot til folk. Selv var jeg redd for hvor vanskelig det kunne bli. Det var ingen jeg kunne se til for inspirasjon, og da føltes det som et svært skummelt valg.

– Det må ha vært en tøff beslutning å ta.

– Det verste var i grunn redselen jeg hadde på forhånd. Jeg forestilte meg at det kom til å bli så vanskelig. Men jeg er glad for at det har gått så fint.

Adrian Angelico har etter hvert fått opptre med en del av de største stjernene i verden. På Royal Opera House Covent Garden hadde han rollen som Marquise de Mertuil i «Quartett», og skulle opptre sammen med selveste Placido Domingio.

– Sånn gikk det dessverre ikke. Placido ble syk akkurat den dagen han skulle synge med oss, slik at de måtte hente inn en «stand-in». Nå var det jo en rekke superstjerner med uansett, men kanskje ingen som til de grader var kjent også utenfor operakretsene.

Store roller

– Hva er din aller høyeste drøm som operastjerne?

– Høyeste drømmen er bare å få spille spennende roller med flinke folk, og det gjør jeg nå.

I 2018 bærer veien over kjølen til Kungliga Operan i Stockholm, hvor han er klar for rollen som den unge Oktavian i Richard Strauss’ «Der Rosenkavalier». I løpet av året vil det også bli andre større roller, uten at han har lov til å gå ut med hvor ennå.

– Men når får vi oppleve deg i Tromsø igjen?

– Jeg vet ikke når neste gang blir, men det håper jeg blir fort som f.