Søndagens skred på den særdeles rasfarlige veistrekningen i Ullsfjord har medført at beboerne på Jøvik-siden av Holmbuktura igjen er isolert.

I tillegg til de fastboende som har ærend, jobb og skole på andre siden av raset, så er det flere andre som bare har vært på helgebesøk i Jøvik-området. Nå trenger de hjelp for å komme seg ut ettersom det tidligere i dag ble klart at Statens vegvesen ikke akter å åpne veien før tidligst tirsdag.

- Ja, til nå har jeg notert 33 personer som vil ut av skredområdet. Og det kan være flere også, som jeg ikke har oversikt over, sier Ellinor Larsen, leder i Jøvik utviklingslag til iTromsø.

Følg vår lokalavis for Ramfjord og Ullsfjord på Facebook!

Helgebesøk

Ifølge Larsen er det snakk om både hyttefolk, folk på helgebesøk og fastboende som skal på jobb og skole. Hun har brukt formiddagen i dag til å få en oversikt over hvem som trenger skyss ut av de skredrammede bygdene Olderbakken og Jøvik.

- Selv skulle jeg vært på jobb på Lakselvbukt bo- og servicesenter i dag. Og jeg har datter og barnebarn på helgebesøk som også trenger å komme tilbake til Tromsø. Det er koselig å ha barnebarna på besøk, men det er jo ikke så artig at ikke datteren min kommer seg på jobb, sier Larsen.

Forventer båt

Ellinor Larsen har vært i dialog med Tromsø kommune for å få satt opp en beredskapsbåt som kan få de rundt 30 personene ut av Jøvik-området.

- De skulle ta kontakt med meg etter lunsj og informere meg om hva de skal gjøre. Men jeg forventer at de setter opp en båt nå. Og det tror jeg mange andre her også forventer, sier Larsen.

Skredet søndag var det andre på kort tid som har gått over fylkesveien. I midten av februar gikk det også skred. Da kjørte en buss rett inn i snømassene i Holmbuktura.

I 14.40-tiden bekrefter Ellinor Larsen at det vil bli satt opp båtskyss tirsdag for de som trenger det hvis ikke veien blir åpnet tirsdag morgen.