En blanding av mye energi og en enorm lyst til å ville lære mer om næringsvirksomheten i Tromsø ga politikeren ideen om å fri til bedrifter i Tromsø; kan jeg jobbe gratis hos dere i sommer?

– Vi politikere er ikke gode nok til å se hva som skjer rundt oss i lokalsamfunnet, og det er viktig at vi kommer oss ut og presenterer kommunen, sier Svardal Bøe, 4.-kandidat for Tromsø Høyre.

– Hele fundamentet for en kommune er arbeidsplasser og næringsutvikling. Hvis ikke hadde vi ikke skapt nok arbeidsplasser. Det er både viktig å ivareta dem, men også legge til rette for nye arbeidsplasser og skape vekst i Tromsø, sier han.

Vil lære mer

Og siden han la det hele ut på Facebook 17. juni, har den klare oppfordringen tydeligvis blitt populær blant folket:

"Til bedrifter i Tromsø,

Hei, mitt navn er Erlend Svardal Bøe. Jeg stiller som 4.-kandidat for Tromsø Høyre til høsten kommunevalg. For å kunne være en best mulig representant i kommunestyret for innbyggerne i Tromsø vil jeg i sommer lære mer om Tromsøs bedrifter og yrker. Derfor søker jeg etter ulike sommerjobber i Tromsø. Trenger du litt ekstra arbeidskraft i sommer? Send meg gjerne en e-post på erlend.svardal.boe@gmail.com eller ring meg på 99 26 98 13 så avtaler vi tidspunkt. Jeg ber ikke om lønn, bare verdifull erfaring jeg kan ta med meg videre i det politiske virket. Jeg er tilgjengelig i tidsperioden 8.-18. juli."

Fra ølbrygging til renhold

Til nå har blant annet bryggerier kontaktet han, og entreprenører og kafeen Solid vist sin interesse.

– Så jeg har med andre ord fått muligheten til å jobbe med alt ifra boligbransjen for være med på kjøp og salg av boliger, til å brygge øl. Responsen har vært utrolig bra, og jeg har til og med blitt stoppet opp på gata med jobbtilbud, sier han.

– Jeg kan jobbe med alt ifra avfallshåndtering, til restaurant- og hotellbransjen til renhold. Jeg er åpen for all slags arbeid, sier Svardal Bøe.

Til veldedighet

I løpet av den drøye arbeidsuka er han opptatt av å finne muligheter for hvordan å løse utfordringene til de ulike bedriftene.

– Jeg håper å ta runden til flere bedrifter, sier han og legger til at fiskeribransjen og Remiks kunne vært interessant å ta et dypdykk i.

Han ønsker heller ikke penger for strevet.

– Men skulle jeg allikevel motta det, så går pengene til Kafé X i Tromsø og til rusmisbrukerne.

TID TIL OVERS: Politikeren innrømmer at han har mye energi og synes det hadde vært fint og fått mer innsikt i næringsvirksomheten i lokalsamfunnet. Derfor bruker han friuka på å ta på seg sommerarbeid. Foto: Katharina Mila Hesby