Klinikksjef Magnus Hald begrunner avgjørelsen med forandringer i behandlingen. Mens pasienter tidligere ble innlagt for å være på Åsgård i årevis, er det i dag snakk om kortere opphold som omhandler utredning og behandling.

Ikke nødvendig

– Vi må hele tiden gjøre økonomiske prioriteringer. Når aktivitetssenteret kuttes, betyr det sparte midler til lønn og lokaler.

– Samtidig utvider sykehuset det polikliniske tilbudet for blant andre ruspasienter. Da flyttes personell slik at ingen blir overflødige, sier klinikksjefen.

Les også: – En stor dugnad for kultursykehuset

Beklagelig

Leder for sykehusets kulturavdeling, Råger Ellingsen, beklager nedleggelsen:

– I tillegg til å være et viktig ledd i behandlingstilbudet, har senteret vært en viktig brikke for Åsgårdmessa. Deres salgsbod med ulike produkt innen tresløyd, skinn og smijern, har vært etterspurt i alle år. Nå må vi gå andre veier for å få tak i denne typen varer.

Liten betydning

Selv om aktivitetssenteret har vært en viktig bidragsyter, betyr ikke nedleggelsen spikeren i kisten for Åsgårdmessa.

– På ingen måte. Jeg tror heller ikke messen blir mindre attraktiv. Med årene er kulturavdelingen blitt vant til ulike omstillingstiltak. Men det er kun snakk om å tenke nytt. Og selv om det er få aktører i segmentet som aktivitetssenteret var i, er oppgaven ikke umulig, sier Råger Ellingsen som er i full gang med å stelle i stand til storinnrykk denne helgen.

beklager: Kulturleder på UNN, Råger Ellingsen, beklager nedleggelsen av senteret som også har fungert som arbeidstrening for pasientene. Foto: Eivind Sponga