Natt til søndag var det ni steder i Norge som registrerte tropenatt. Steder i Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag og Nordland hadde alle temperaturer som aldri sank under 20 grader i løpet av natten.

På Sunndalsøra ble det målt en minimumstemperatur på 23,6 grader. Det er en den varmeste natten som er målt siden 1973.

I Tromsø var det imidlertid ganske langt fra noen tropenatt, selv om det var varmt nok. Ifølge vakthavende meteorolog Marit Berger var det tosifret antall grader gjennom hele natten.

- Vi var nede i 11,9 grader i løpet av natten. Det var det laveste. Det er ganske langt fra tropenatt, sier Berger.

Lite i Troms

Hun forklarer de varme nattetemperaturene i Nordland med fønvind.

- De har fått en ekstra oppvarming av luften på den måten. Men det ser ikke ut som at den effekten skal ha så mye å si i Troms. Da må vi ha mer sør-vestlig vind og jeg tror ikke sjansene er så store, sier Berger.

Dermed ble det ingenting av tropenatten i helgen, som det var visse forventninger om.

Blir varmt

Men som Vervarslinga for Nord-Norge har lovet, blir det strålende vær fremover - tropenatt eller ikke.

- Det er varmt og det kommer til å fortsette å være det. I alle fall de nærmeste dagene og kanskje ut den kommende uken - selv om det er litt usikkert ut i uken.

- Men ingen tropenatt?

- Nei, det spørs. Men det er kanskje ikke så farlig om det ikke er så varmt om natten, sier Berger.

Om du venter på tropenatt i Tromsø så har du ikke statistikken helt på din side. Siden 1928 har faktisk Vervarslinga for Nord-Norge aldri registrert tropenatt i byen.

- Vi har ikke funnet høyere minimumstemperatur enn 19,4 grader her ved Vervarslinga. Det var 1. juli i 1972. Det er jo i nærheten, men, sier Berger.

Hun understreker at det nok er målt høyere temperaturer andre steder i Tromsø, men altså ikke ved Vervarslinga oppe på Tromsøya.