Da kommunestyremøtet startet klokken 09.00 i dag hadde det møtt om 40-50 foreldre fra Sommerlyst skole.

De ønsker å markere sin motstand mot kommunens planer om å sende Sommerlyst-elevene rundt på andre skoler i Tromsø mens skolen renoveres.

- Uforsvarlig

Kristine Lind-Olsen i aksjonsgruppa fikk stille spørsmål fra kommunestyrets talerstol. Hun ba om at kommunestyret skulle garantere at elevene på Sommerlyst ikke skulle splittes.

Det kunne utdanningsbyråd Anna Amdal Fyhn ikke gjøre – hun mente blant annet at kostnadene for å beholde elevene samlet kunne bli flere titalls millioner kroner.

- Vi har en rekke behov på andre skoler som disse pengene kan brukes til. Det vil derfor være uforsvarlig å gi en garanti, sier hun.

Lite info

Kristine Lind-Olsen ba deretter om en annen type garanti.

- Vi får svært lite informasjon om skolesaken, kan dere garantere at foreldre, fagmiljøet på rådhuset og på Sommerlyst, fagforeningene og lærerne skal få være med og påvirke prosessen på en reell måte.

Dette fikk hun fra Anna Amdal Fyhn, som sa at det var noe byrådet ønsket svært mye.

Også en rekke elever fra Kvaløysletta videregående skole har møtt opp i kommunestyret. Det samme har beboere på Otium, som skulle høre en interpellasjon om eldreboligene i Tromsdalen. Den interpellasjonen ble imidlertid avvist.

iTromsø kommer tilbake med mer!