Tirsdag ble det klart at FrP fikk et flertall i forslaget til partiprogrammet som omhandlet homofilt ekteskap og adopsjon. Det betyr at FrP i fremtiden kan støtte ekteskap og adopsjon for homofile som ønsker barn. Det er stortingsrepresentant Øyvind Korsberg (FrP) sterkt uenig i, og dermed går han mot sitt eget parti.

- Dette forslaget har blitt reist tidligere og blitt nedstemt, så jeg er sjokkert over at det har fått et flertall, sier Korsberg til iTromsø.

Mister stemmer

Han mener at forslaget ikke hører hjemme i FrPs verdigrunnlag.

- Vi er et parti som er tuftet på det kristne verdigrunnlaget, og homofilt ekteskap og adopsjon går ikke sammen med et slikt grunnlag, hevder Korsberg som presiserer at han selv ikke er personlig kristen.

LES OGSÅ: Helomvending for FrP

Han mener at et slikt forslag vil føre til at folk flykter fra partiet.

- Vi har veldig mange medlemmer som er sterkt imot dette forslaget, og hvis det går gjennom kan vi miste mange på det. Adopsjon av barn for homofile par er ulovlig i mange land, og det er en grunn for det, mener Korsberg.

Han hevder at homofile foreldre kan være like gode å gi omsorg som andre foreldre, men at striden ligger i verdiene FrP skal fremme.

- Det er ikke slik at homofile ikke kan være veldig gode foreldre, men jeg tror at alle barn bør ha en far og en mor og forholde seg til. Det er ingen menneskerett å få barn eller å adoptere, så jeg håper at forslaget blir stemt ned, sier Korsberg.

Samfunnet ikke klart

Da forslaget ble fremmet av FrP nasjonalt var et av argumentene at samfunnet nå har endret seg så mye, at det er naturlig at homofile nå skal kunne gifte seg og adoptere. Det mener Korsberg er langt fra sannheten.

- Jeg synes det er helt feil, det er bare å se hvor mye oppstyr det blir når noen står frem med legningen sin i media. Vi har fortsatt et anstrengt forhold til seksualitet, og for barnet sin del i samfunnet er det best å ha heterofile foreldre, sier han.

Korsberg har ingen betenkeligheter mot å gå imot hans eget parti i denne saken.

- Jeg har gjort det tidligere når jeg mener det er nødvendig. Nå har jeg fått så mange henvendelser fra medlemmer om å stille meg mot denne saken, at det er viktig at jeg ytrer min mening. Vi er her for folket, og det er utrolig mange som stiller seg spørrende til dette forslaget, avslutter Korsberg.

Per-Willy Amundsen støtter Korsbergs mening om å få nedstemt forslaget.

- Jeg stiller meg bak kritikken, og mener at dette forslaget overhodet ikke hører hjemme i FrPs politikk. Dette skal jeg jobbe hardt med for å få nedstemt før partiprogrammet er klart, sier Amundsen til iTromsø.