Derimot åpnet klubben med et skikkelig smell da byråd for kultur, idrett og næring, Jonas Stein, og enhetsleder for kultur, Kåre Sørensen, hamret løs på hver sin piñata.

Alternativ

– Vi er ett år på etterskudd, men i november fikk vi beskjed om at vi fikk bevilget 350.000 kroner fra kommunen, og da kunne vi endelig realisere klubben, sier ansvarlig Line Sørensen.

Det er mange år siden sist det har vært et ungdomsklubb-alternativ i Tromsdalen, og flere har benyttet seg av ungdomsklubben i Kroken heller.

– Det er helt fantastisk at det har åpnet klubb her. Det har vi ventet lenge på, forteller venninne Mathilde Korneliussen (13), Ingrid Kristiansen (13), Eli Paulsen (13), Julianne Mathiasen (13), Tonje Bruvold (13) og Synnøve Guttormsen (14).

Sosialt

De forteller at ungdomsklubben er et fint sted å bli kjent med nye folk på — gjerne elever fra andre skoler.

De tror flere fra andre skoler også kommer til å besøke den splitter nye Tromstun-klubben.

– Her kan vi være sosiale, høre musikk, danse, møte gutter og snakke, mener jentene, som tror de kommer til å gå på klubben så ofte de har tid.

Åpningstiden skal i første omgang være hver onsdag fra 18.00 til 22.00.

Jonas Stein er glad for at Tromstun skoles lokaler kan benyttes til mer.

– Det er fint når skolebygget kan brukes mer enn man allerede gjør. Det har lenge vært ønske om klubb i Tromsdalen, og dette er veldig fint for ungdommene som bor her, sier han.

KOSTE SEG: Mathilde Korneliussen, Ingrid Kristiansen, Eli Paulsen, Julianne Mathiasen, Tonje bruvold og Synnøve Guttormsen koste seg på klubbåpning, med musikk, kake og snakking. Foto: Tom Benjaminsen
KAKE: Ny klubb ble feiret med kaker og saft. Foto: Tom Benjaminsen