I starten av oktober skrev iTromsø om trafikksituasjonen ved boligfeltet i Sørvollvegen ved Kvaløysletta. Silje Pedersen etterlyste da bedre sikring med gangfelt slik at beboerne kan krysse fylkesvei 862 på en tryggere måte, når de skal ta seg opp til gangveien på oversiden av fylkesveien.

I Troms fylkeskommune bekreftet de da at de kjenner til trafikksikkerhetsutfordringer i området, og at de hadde kontaktet Statens vegvesen for en vurdering av trafikksikkerhetstiltak for gående og syklende i området.

Imens er beboerne i Sørvollvegen svært bekymret for trafikksituasjonen.

– Blitt verre

– Det har blitt enda verre, med all snøen og at vi må gå med barnevognen langs veien. Med brøyteskavlene må du ut i veien for å se om det kommer biler også, sier Pedersen.

– Det verste er når du skal over med barnevogn. Vi har barnebarn vi passer, og du må gå langs riksveien, sier beboer Ann Nyheim.

I tillegg til manglende fotgjengerovergang, syns Pedersen og naboene det er ille at det ikke blir brøytet frem til gangveien på oversiden av fylkesveien. Eldre beboer Helen Thon liker ikke å måtte klatre over snøskavlen som danner seg der.

– Jeg har kommet over snøskavlen og falt ned på veien, på grunn av at jeg sklir. Det var ikke trafikk, men uansett er vi jo ikke ungdommer og kan få problemer med å komme oss opp, sier hun.

Til tross for at naboene delvis brøyter opp til gangveien selv, klarer de ikke å holde passasjen snøfri til enhver tid. Da blir alternativet å gå langs fylkesveien til neste passasje.

Viser knyttneven

– Det er jo helt uhørt. Når vi går langs veien, tuter bilistene og viser knyttneven. Vi må jo bare komme oss så fort som mulig inn på gangveien, sier beboer Kjell Haugland.

Markus Ottosen har akkurat flyttet til nabolaget. Han syns ikke trafikksituasjonen ved boligfeltet er særlig betryggende, heller ikke som bilist.

– Jeg ser at det lager farlige situasjoner. Når du skal ut på fylkesveien med bil, må du nesten ut i veien med forhjulene for å se noe, sier han.

Silje Pedersen, som gjentatte ganger har vært i kontakt med de offentlige instansene og følt at hun har møtt veggen i byråkratiet, håper nå at noe snart kan bli gjort.

– Det har ikke vært noen utvikling, de har ikke gjort noe. Jeg syns det er forferdelig, det er ikke noe artig å skulle sende ungene ut, og jeg gjør det med klump i halsen, sier Pedersen.

LAGER PASSASJE: En av naboene i Sørvollvegen tar skuffa fatt for at beboerne skal slippe å kravle over snøskavlen mellom fylkesveien og gangveien. Foto: Harald Stavseth Foto: HARALD STAVSETH