Til helgen og den kommende uken inviterer Forum for Natur og Friluftsliv Troms (FNF) til Friluftslivets uke med over 40 forskjellige arrangementer i hele fylket.

Les også: Tromsøværingen Sunniva gjør suksess med hundesenter

Overnattingstur

Det er alt fra lavterskeltilbud, til samtaler med politikere om friluftspolitikk til toppturer for de mer erfarne inkludert i programmet.

I Tromsø går startskuddet på lørdag med overnattingstur på Rundvannet med pinnebrødgrilling, bålkaffe og samtale med lokale politikere fra klokken 20.00.

– Natt i naturen arrangerer vi i år på Rundvannet, hvor de som måtte ønske å delta møter opp fra klokka 18.00. I fjor var det rundt 100 stykker som møtte opp, så vi satser på å toppe det i år, forteller Eivind Høstmark Borge, fylkeskoordinator Forum for natur og friluftsliv Troms.

Friluftslivets uke har blitt arrangert hvert år siden friluftslivets år i 1993.

– Dette er et lavterskeltilbud som er åpent for alle og helt gratis. Alt du trenger er et telt, sovepose og litt mat, så sørger vi for morsomme aktiviteter som kanopadling og litt musikk.

Lørdag er det også feiring av den nyoppussede speiderhytta inne i Tromsdalen fra klokka 12.00.

Les også: Her gjennomfører Birk (5) kurset som kan forhindre dyretragedier(iTromsø Pluss)

– Dropp sofaen

Søndag arrangeres den store Kom-deg-ut-dagen på Rundvannet med fullt kjør fra klokka 11.00-15.00. Der stiller blant annet Kulingen 4H, Tromsøya speidergruppe, Ishavskysten friluftsråd, Troms Turlag og Naturvernforbundet i Troms med stand og aktiviteter.

– Vi hadde vel mellom 300–400 på aktivitetsdagen i fjor, og håper like mange velger å droppe sofaen til fordel for en fin søndagstur i år. Det blir noe for alle her i år, og alle som er med vil ha stands rundt hele vannet så det kommer til å bli veldig artig, sier Høstmark Borge og legger til:

– Det er meldt ganske greit oppholdsvær i helgen, så vi krysser fingrene og håper at folk ikke ser på dårlig vær som en hindring. Bålet skal vi nok få fyrt opp uansett.

Det er også Soppens Dag i Folkeparken fra klokken 14.00 til 18.00 med guidet sopptur i nærområdet, sopputstilling og soppkontroll.

Les også: Johanna (27) er på tur med katta i sekken

Noe for alle

Onsdag 7. september er det duket for topptur til Sollidalsaksla i regi av Troms Turlag klokken 16.30, mens det blir en spennende familiedag på Tromsø Villmarksenter fra 19.30.

For dem som er nysgjerrige på hvordan satsinger og prioriteringer Troms Friluftsråd og Tromsø kommune har på gang inviteres det til presentasjon på biblioteket klokken 18.00.

Lørdag 3. september drar Tromsø Jeger- og fiskerforening (JFF) til Glimma på Ringvassøya sammen med 30 flyktninger fra Tromsø mottakssenter for å introdusere dem for fiske og friluftsliv.

– Friluftslivets uke handler også om inkludering, påpeker Høstmark Borge.

Les også: Bussjåføren Carl (57) tok med seg 40 asylsøkere på sightseeing

Bynær villmark

Målet med uken er å friste folk ut i naturen og minne folk på at man ikke trenger å reise langt for gode naturopplevelser.

– Dette er bare en liten smakebit på friluftslivets gleder, og en påminnelse om at de ofte finnes rett utenfor stuedøra. Vi har mye bynær villmark og allemannsretten at man kan telte og oppleve kortreist friluftsliv så lenge man viser hensyn og oppfører seg pent, avslutter Høstmark Borge.

Hele programmet kan du se her.