Arctic Race of Norway kommer til Tromsø igjen 12.–13. august.

Stengte veier

For at ikke syklistene skal havne i konflikt med trafikken, så vil mange veier bli fullstendig stengte i løpet av helgen. Kommunen la tirsdag ut nye kart og informasjon over veier som blir stengte under sykkelrittet.

– De veiene som blir stengte vil ikke være tilgjengelige for trafikk i det hele tatt, forteller prosjektleder for Arctic Race of Norway, Rune Kufaas.

foto
Lørdag: Innfartsåren inn til Tromsø fra Malangen vil være stengt av store deler av lørdagen. De som vil se målgang i Finnvikdalen, må ta sykkel eller beina fatt, for veien opp Finnvikdalen vil bli helt sperret av. Illustrasjon: Tromsø kommune/Arctic Race of Norway

– De som skal med bil må planlegge annerledes den dagen. Gjør heller andre ting, og så kjører du bil en annen dag. Kom og følg arrangementet, er hans soleklare oppfordring.

En av de stengte veiene er Flyplassveien. Det vil imidlertid ikke bli noe problem å rekke flyet sitt på søndag.

– Det vil være mulig å komme seg til flyplassen. Det er to felt til flyplassen, og et felt vil være åpent, sier han.

– Folk må beregne ekstra god tid på søndag hvis de skal ut å reise. Vi har informert hotell og andre aktører om at de må be reisende beregne god tid, fortsetter han.

Man trenger ikke å være bekymret for at utrykningsbiler ikke skal kunne komme seg fram.

– Det er ikke noe problem. Verden stopper ikke opp på grunn av et sykkelritt. Alle blålysetater skal komme seg fram, forsikrer han.

foto
Søndag: Også på lørdagen vil veier på Kvaløya bli stengt som følge av rittet. Illustrasjon: Tromsø kommune/Arctic Race of Norway

Kumlokk og gangfelt

For at ikke syklistene skal skli av syklene og skade seg, skal kommunen gjennomføre en rekke sikkerhetstiltak.

– Stripene i gangfeltet er veldig glatte. Derfor har vi ikke markert alle ennå. Kumlokkene blir også veldig glatte. De skal derfor senkes og asfalteres over, sa Odd Helge Vekve til iTromsø fredag forrige uke.

Det er ikke de eneste tiltakene som blir gjort. Blant annet skal en trafikkøy som ble satt opp i fjor, rives i forbindelse med rittet. Den vil erstattes av en mobil trafikkøy, som kan flyttes på hver gang byen skal arrangere sykkelrittet.

foto
Søndag: Store deler av Sør-Tromsøya vil bli stengt av under rittet. Kufaas, oppfordrer alle til å komme og se på sykkelritt istedenfor å kjøre bil. Illustrasjon: Tromsø kommune/Arctic Race of Norway

Gjør klart til å vinne festen

Utover det ovennevnte vil det ikke være mange tiltak som vil påvirke infrastrukturen i forkant av arrangementet.

– Men det vil bli gjort en del praktiske tiltak i forhold til syklister og bilister i stor fart, forteller Kufaas.

– Ellers prøver vi på alle mulige måter å ha dialog med alle aktører. Alle som vi tror har interesse av de stengte veiene, vil bli informert, fortsetter han.

Han forteller at de har prøvd å informere samtlige aktører og næringslivet i byen for å få de involvert.

– Vi skal vinne festen, og da må det informeres om endringene som skjer, sier han.

– Det er viktig at folk er opplyste om endringene, og at de forholder seg til det på en positiv måte, avslutter han.

foto
Grått: Tirsdags formiddag var det grått og trist i Strandvegen, der målgang vil være søndag 13. august.