Onsdag er det nemlig premiere på Tromteatret 2023.

– Det blir mye energi, lover Fredrik Isaksen. Sammen med Nemine Vik er han hovedleder, mens Linnea Ørnebakk er PR-leder for revyen.

Temaet for årets revy er kunstig intelligens og de første forestillingene er allerede utsolgt.

– Det handler om hvordan kunstig intelligens tar over. Det begynner med at det tar over skolehverdagen og så går det ut over det sosiale livet, sier Isaksen.

– Vi merker jo at kunstig intelligens påvirker oss, det er blitt en naturlig del av skolehverdagen. Det er så enkelt å bruke til for eksempel tekstskriving. Det er blitt altfor lett tilgjengelig og kan fort bli fristende, sier Vik.

KLAR FOR PREMIERE: Fredrik Isaken, Trym Sjøhaug-Pettersen, Linnea Ørnebakk, Irene Olsen og Nemine Vik. Foto: JENNY SJÅNES JOHANSEN

Gunnar er innblandet i alt

Ungdommene kan ikke avsløre alle detaljer før premièren, men lover publikum møter med både lokale kjendiser og rikskjendiser.

– Det blir et møte med Gunnar Wilhelmsen. Han er en bra type, og er innblandet i alt, derfor må vi ha ham med, sier Isaksen.

Det skorter ikke på kjente navn i showet, også Bjørnar Moxnes innehar en rolle i revyen.

– Det blir en intrige mellom Moxnes og Wilhelmsen. Konflikten dreier seg om Moxy, hotellet som nylig ble kåret til Norges styggeste, sier Isaksen.

Kanselleringskultur

Et annet tema som står sentralt i revyen er kanselleringskultur, som hedres med en egen sang.

– Det handler om at idet noe blir sagt, så kan det oppfattes forskjellig av ulike mennesker og kan bli møtt med kritikk. Folk tar seg så nære av ting. Det kan være en liten morsom ting som blir tatt ut av kontekst og blåst opp, forklarer Vik.

– Det er særlig utbredt på sosiale medier, som for eksempel på TikTok og Twitter, supplerer Ørnebakk.

Ungdommene mener at kanselleringskulturen står sterkt i samfunnet, også blant de yngre.

– Det kan hende du sier noe dumt, og så er det noen som får det med seg og blåser det opp til å bli en stor ting. Så får de andre med seg og vender seg imot deg, sier Isaksen.

– Ta Andrew Tate som eksempel, han er kjent for å bli kansellert fordi folk kan bli støtt av ham, fortsetter Isaksen.

Er Andrew Tate med i revyen?

– Haha, nei han er kansellert, sier Isaksen.

Ingen premièrenerver, enda

– Jeg er spent på premièren, sier Ørnebakk.

– Jeg kjenner ikke på noen nerver enda, men de kommer nok i morgen, sier Isaksen.