Fra kontorfelleskapet Flows lokaler i Macks gamle kontorlokaler, ble vikingen Thor på onsdag nok en gang sluppet løs i apples app-store. Denne gang i spillet ”The Flag Bearer – Dropper of Flags”. Dette er det ferske tromsøfirmaets andre spill i sagaen om flaggbæreren. Målet er å slå igjennom i det lønnsomme mobilspillmarkedet – og å ha det gøy mens man gjør det.

Avhengighetsskapende

Med mindre du har hatt tilholdssted under en stein de siste årene, har du garantert hørt om Angry Birds, Cut the rope, Flappybird eller Jetpack Joyride – spill utviklet spesielt for smarttelefoner og lesebrett. Enkle å ta fatt på, men vanskelige å legge fra seg. Og nå finnes det et nytt tromsøutviklet spill i sjangeren.

– Spillet handler om å fly en viking bortover et brett mens man planter flagg og samler mynter, forklarer Jorg Hauan.

Han returnerte fra spillbransjen i USA i fjor, med mål om å bygge opp sitt eget selskap. Sammen med Kim Ruben Hansen Lockertsen brukte han et halvt års tid på det første spillet i serien ”The Flag Bearer”. Seriens andre spill ”The Flag Bearer – Dropper of Flags” ble lansert etter kun en måneds intensivt arbeid.

– Dette er et spill som er enkelt å begynne med. Man har det i fingrene etter kun noen minutter, men det er vanskelig å bli god. Og det er da man får mestringsfølelsen.

Reklameinntekter

Mobilspillmarkedet er delt i tre. Du har spillene som brukerne må kjøpe, andre er gratis, men spilleren kan kjøpe seg til større suksess, atter andre er gratis både å skaffe og å bruke. The Arctic har lagt seg på sistnevnte modell – og henter inntektene sine fra reklame i spillet. Det var slike inntekter som gjorde Wordfeud-gründer Håkon Bertheussen til multimillionær. Akkurat det tenker ikke Hauan noe særlig på.

– Vi tenker selvfølgelig på inntektene. Det er jo artig om spillene blir kjempelønnsomme, men jeg lager spill fordi det er gøy. Jeg kan få en idé mens jeg måler snø, og et par uker senere har vi et konsept klart, sier han.

Viktigst er likevel mottakelsen spillet får blant spillerne.

Spillerne er viktigst

Ettersom spillet i skrivende stund kun har vært ute et døgn, har ikke skaperne oversikt over hvor mange som har lastet det ned enda. I første omgang er det lansert i utvalgte land i Europa. Deretter står verden for tur.

– Det handler om å kunne introdusere mennesker til universet vårt. Jeg håper jo å ha en inntekt av dette, men det viktigste er at folk synes det vi lager er artig. Det er umulig å si om det blir en kassasuksess eller ikke, men om vi ikke prøver får vi det i hvert fall ikke til.

SPILL: Kim Ruben Hansen Lockertsen (til venstre) og Jorg Hauan håper å slå igjennom med spillet ”Flag Bearer - Dropper of Flags” til Iphone og Ipad. Foto: Aleksander Tokle Foto: Aleksander Tokle