Det var den 45 år gamle Børre Knudtsen som omkom i brannen på Solligården natt til 17. juli.

Navnet ble frigitt av politiet for få minutter siden.

Det var klokken 03.32 natt til tirsdag at Tromsø brann og redning fikk melding om brannen.

- Vi fikk melding om at det var observert røyk i en enebolig i Nedre Solligården. Da vi kom til stede sto huset i full fyr, forteller Tore Hagerup, operatør ved brannvesenets 110-sentral.

Se video fra brannruinene

Én person meldt savnet

Like etter klokken 06.00 tirsdag morgen hadde brannmannskapene kontroll på brannen. Det ble da gjort klart at én av de totalt fem beboerne ikke var gjort rede for.

Like før klokken 08.00 samme morgen kunne politiets innsatsleder Trond Høydal informere om at det var snakk om en mann som er savnet etter brannen. I tillegg var én person sendt til legevakta for behandling.

Komplisert leteaksjon

Rundt klokken 10 onsdag formiddag var politiets krimteknikere i gang med å lete etter den savnede i brannruinene på Solligården.

- Vi leter i første omgang etter den savnede, men har ingen anelse om hvor i huset han kan være. Det gjør saken omtrent så komplisert som den kan bli, fortalte Pål Moe, krimtekniker ved Troms politidistrikt.

Det var også årsaken til at det ble medbrakt en politihund og Kripos ankom med bistand.

Ganske snart kunne politiet melde om at de hadde funnet en død person i ruinene. Nå er det altså bekreftet at den omkomne er den mannen som har vært savnet siden brannen natt til tirsdag.

Les også: Død person funnet i brannruinene

Fortsetter etterforskningen

Leder for kriminalvakta ved Troms politidistrikt, Jarle Johnsen, forteller at politiet vil fortsette å etterforske saken.

- Vi må få kartlagt brannårsaken og hva som har skjedd.

Ordenssjef og fungerende politistasjonssjef, Tor Einar Eilertsen, har tidligere opplyst at brannetterforskningen har høy prioritet hos politiet.

Se bildeserie fra boligbrannen!

iTromsø oppdaterer saken!