Det var 21. mai at Trine Thomassen Johansen og kjæresten Joacim Fjellstad (27) opplevde at det som skulle være et koselig restaurantbesøket plutselig tok en dramatisk vending.

– Vi var ute og spiste sammen med et vennepar av oss på en restaurant i den mest kjente gata i Sunny Beach. I løpet av kvelden hadde Joacim forlatt bordet uten å si ifra og jeg gikk utenfor restauranten for å se etter han, sier Johansen.

– Da jeg ikke fant han og skulle gå inn igjen, stoppet tre menn fra restauranten meg og nektet meg adgang. Rett etterpå gikk de løs på meg, slo meg og vrengte den ene armen min bak ryggen min. Det var så vondt at det føltes ut som om de skulle brekke den, legger hun til.

Ble redd

Det var en gråtkvalt Trine som ventet Joacim da han kom ut fra toalettet. Han hadde gått ut for å se etter kjæresten sin da han ikke fant henne ved bordet de hadde sittet ved.

– Hun hadde akkurat reist seg opp fra bakken når jeg kom, men de tre mennene ropte til henne og hun sto og gråt og så veldig redd ut når jeg så henne, forteller Fjellstad.

Rett etterpå ble paret truet av mennene; de måtte forlate restauranten. De turte ikke å gjøre annet, og fikk derfor raskt fatt på beina.

– Da vi kom tilbake på hotellrommet klagde Trine over armen sin, og jeg fikk se flere blåmerker på kroppen hennes etter hendelsen. Det var veldig ubehagelig og jeg skjønte fort alvoret i saken, legger han til.

– Vi drar aldri tilbake til Sunny Beach etter dette, sier Fjellstad.

Frastjålet penger

Utenom volden som Trine opplevde, ble hun også frastjålet 200 leva, vel 900 norske kroner.

– Disse hadde jeg oppbevart i bh-en min den kvelden og de tre sterke mennene tok dem bare fra meg, sier hun.

Dagen etterpå kontaktet Trine forsikringsselskapet som hun har reiseforsikringen hos. Det neste hun gjorde var å kontakte den lokale legen som oppsøkte henne på hotellet.

– Etter at legen hadde sett på armen, ble jeg bedt om å ta røntgen på sykehuset, og da fant de ut at den venstre armen min var kraftig forstuet, sier Johansen.

– I ettertid har jeg vært i kontakt med ambassaden. Da de hørte om alt som hadde skjedd, ville de forsikre seg om at jeg hadde det bra.

Trine, som kommer fra Alta men som bor i Tromsø, har også vært i kontakt med det lokale politiet.

– Men de kunne ikke annet enn å anbefale meg om å hyre inn en advokat. Det har jeg gjort. Han snakker ikke så bra engelsk, men nå skal jeg anmelde restauranteieren for episoden, sier hun.

– Skjer ofte

Hun forteller at hendelsen som hun opplevde er svært vanlig på det populære strand-reisemålet, ifølge lokalbefolkningen.

– Folk jeg har snakket med på gata sier at episoder som dette skjer vel to til tre ganger om dagen. Jeg vil virkelig fraråde folk fra å dra hit. Dette var veldig dramatisk og jeg ønsker ikke at noen andre skal oppleve det samme som jeg gjorde, sier Johansen.

– Det er veldig korrupt her, og man vet aldri om man kan være helt trygg på dette stedet. Til og med politiet kunne ikke hjelpe meg noe særlig. Nå er hele ferien min ødelagt. Ikke bare kan jeg ikke dykke eller gjøre det andre jeg hadde planer om, men jeg er konstant redd.

Får flere henvendelser

Kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Ane Haavardsdatter Lunde forteller at det hender de får slike henvendelser som det Trine opplevde.

– Det varierer hvor ofte det skjer, men spesielt blir vi kontaktet om sommeren og når folk er på ferie, sier Lunde.

Det er stort sett Ambassaden som får disse henvendelsene.

– De kan bidra med en oversikt over tilgjengelige advokater i området som man kan kontakte, legger Lunde til.

Hun påpeker hvor viktig det er at man har reiseforsikringene sine i orden. Da dette er det eneste som kan hjelpe en.

– Det er også viktig å vite at man må forholde seg til de lover og regler i det landet man er i, når man opplever lignende situasjoner, sier Lunde.

Hun råder folk om å besøke landsider.no også å lese om sine rettigheter i Stortingsmelding 12, som ligger lett tilgjengelig.

Oppfølging fra legen

Trine og kjæresten skal være i Bulgaria fram til 3. Juni. De neste dagene er det legebesøk som blir prioritert.

– Det var utrolig ekkelt at dette skjedde og dette har virkelig satt en støkk i meg. Heldigvis bor vi litt på utsiden av Sunny Beach, men dette fikk meg til virkelig å innse hvorfor de kaller området for ”Bloody Beach”.

foto
RYSTET: Trine Thomassen Johansen er sjokkert over det som skjedde. Foto: Privat
foto
BLÅMERKER: Trine Thomassen Johansen fikk blåmerker på både armer og bein etter basketaket med restaurantpersonalet på Sunny Beach. Foto: Privat
foto
SMERTER: De tre restaurantansatte holdt Trine Thomassen Johansen fast og vred armen hennes opp på ryggen. Foto: Privat
foto
MIDT I GÅGATEN: Dette er resturanten - som ligger i sentrum av Sunny Beach - der opptrinnet skjedde. Foto: Privat