Totalt er om lag 12 kilometer kommunal vei asfaltert denne sesongen. I tillegg er det grøftet langs en rekke veier og på enkelte veier er det skiftet ut bærelagsmasser. Prislappen på årets asfalteringssesong kom på om lag 38 millioner kroner.

– Vi har satset mye på infrastruktur, totalt cirka 115 millioner kroner de siste tre årene, sier Britt Hege Alvarstein, byråd for byutvikling.

Etterslep

Byråden mener etterslepet på veivedlikehold på de kommunale veiene har vært enormt, og Alvarstein tror etterslepet vil bli tatt igjen når neste års asfaltering er ferdigstilt.

– Ønsket er at vi skal vedlikeholde veiene raskere enn de forfaller. Vi er ikke i mål ennå, men jeg tror vi kommer til å nå det punktet i 2015, sier Alvarstein.

Veiforvalter Stig Tore Moe er godt fornøyd med årets asfaltering, selv om enkelte akuttsaker har dukket opp underveis i sesongen.

– Kullkransveien sto for eksempel ikke på den opprinnelige asfalteringslisten for 2014, men det viste seg at veien var i forferdelig tilstand. Store hull, langsgående sprekker og en svært sporete vei gjorde at vi måtte prioritere om, og selv om enkelte veier har blitt utsatt til neste år er det viktig at vi prioriterer på denne måten, mener Moe.

Trafikkfarlig

Marsveien, Sørlia, Niseveien og Kaldfjorden er blant områdene som var planlagt asfaltert i år. Selv om veiene ikke har smakt asfalt, avviser Moe at de er avglemt.

– I Marsvegen besluttet vi for eksempel å vente til neste år fordi det skal gjennomføres en del annet arbeid der. Vi vil ikke risikere å måtte grave opp en nylagt asfalt, og i tillegg er anleggstrafikk på nylagt vei en veldig unødvendig slitasje, sier Moe.

I stedet har veier han anså som trafikkfarlige blitt prioritert.

– Vi har prøvd å ta de verste veiene, men det er fortsatt flere veier som for eksempel er sporete. Likevel vil jeg si at det ikke er noen veier som nå er direkte trafikkfarlige, sier Moe.

– En del av de utbedrede veiene har bare blitt utbedret på et veldig kort strekk, som 50 eller 70 meter. Hvorfor tar dere en så liten del av veien?

– I de tilfellene vi velger å utbedre en del av veien holder resterende del av veien god standard og behøver ikke utbedring, sier Moe.

IKKE ASFALTERT: Asfalteringen av Marsveien er utsatt til neste år. Foto: Renate Pettersen
VEISATSING: Veiforvalter Stig Tore Moe og Britt Hege Alvarstein, byråd for byutvikling, er fornøyde med årets asfaltering. Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen
ASFALTERT: Holtveien har fått nye bærelagsmasser i tillegg til å bli grøftet og asfaltert. Foto: Renate Pettersen
IKKE ASFALTERT: WC-veien skulle i utgangspunktet asfalteres i år, men har ikke smakt asfalt i løpet av sesongen. Foto: Renate Pettersen
ASFALTERT: 800 meter av Heiloveien er frest og asfaltert. Foto: Renate Pettersen
ASFALTERT: Fortauet i Hamnaveien har fått ny asfalt. Foto: Renate Pettersen