I september kjøpte Totalrenovering opp tre eiendommer til en samlet verdi av 15 millioner kroner. Disse er en del av et større prosjekt i nordbyen som skal huse 54 leiligheter i løpet av et og et halvt år. Leilighetene vil strekke seg fra Storgata 162 til 168 og vil være et friskt pust i bybildet, mener daglig leder i Totalrenovering Bård Sverdrup.

– Vi ønsker å forskjønne byen på en skånsom måte, derfor er planen å ha seks forskjellige fasader som peker ut mot Storgata. Dette inkluderer både nybygg og eksisterende boliger i forskjellige farger og fasonger, noe vi håper vil være med på å styrke bybildet forklarer Sverdrup.

Står klart til jul

Ifølge planen skal renoveringen starte i løpet av høsten, slik at leilighetene kan legges ut på markedet når det nærmer seg jul i 2016. Leilighetene vil komme i forskjellige størrelser, varierende fra 2-roms til 4-roms. Sverdrup kan fortelle om en viss misnøye fra naboer, men han håper leilighetene vil overbevise når de står klare.

– Det har vært en del naboer som ikke har vært så glade for utbyggingen, men vi mener det er et relativt rolig prosjekt med høyde på 3–4 etasjer tilsvarende eksisterende bebyggelse, som nesten ikke vil sjenere for andre. Så håper jeg også de ser verdien prosjektet kan ha for sentrum, sier han.

Kvalitetsboliger

Av boligene som står der fra før av skal noen renoveres, mens andre rives og bygges opp igjen. Boligene vil ligge vegg i vegg, med åpne gjennomganger til Storgata. I tillegg vil det være tilknyttet en bakgård med blant annet lekeplass og sykkelparkering.

– Mange tenker nok fort at boliger i sentrum ikke får samme kvalitet som andre steder, men jeg tror vi kan lage gode boliger i et godt bomiljø selv om det er sentrumsnært. Bakgården er en viktig del i å skape denne følelsen, ved at man får et avlukke med litt rolig miljø og gode lysforhold. Målet er å skape en helhetlig kvalitetsfølelse på boligene som vil gjøre de attraktive for mange, konstaterer Sverdrup.

foto
FASADER: Som illustrert på bildet vil byggene ligge vegg i vegg, men ha forskjellige fasader utad. Illustrasjon: Totalrenovering Foto: Stine Bugge