Elgrossisten Etman feiret fredag kveld et godt førsteår i Tromsø. Avdelingen i Tromsø som består av tre personer, kan se tilbake på en formidabel vekst.

– Det har vært en veldig flott utvikling, langt over det vi hadde forventet. Ikke bare får vi flere kunder, men vi er også glade for at vi har fått inn større kunder så vi øker også i volum, sier avdelingsleder Arnfinn Røst i Etman avdeling Tromsø.

LES OGSÅ: Åpner sitt nordligste hentelager i Tromsø

Satser i nord

Den norske elgrossisten og produsenten Etman har siden starten i 2007 etablert seg flere steder lenger sør i landet, og åpnet sin niende avdeling i Tromsø for vel ett år siden. Kundekretsen er stor, og strekker seg fra Rognan i Nordland til Kirkenes i Finnmark. Daglig leder John Terje Skaara i firmaet er svært fornøyd med den nordligste avdelingen.

– Det er en solid opptur med doblet omsetning. Der er imponerende hva de har fått til her. De har et stort kundenettverk og vi ser et stort potensial for avdelingen i Tromsø. Vi er kommet hit for å vokse, sier Skaara.

Hard konkurranse

Etman leverer elektrovarer til installatører og entreprenører, i tillegg til at de produserer en rekke varer selv i egen fabrikk i Kina. Prosjektleder Arnt Willy Hestnes tror at det er en av grunnene til at firmaet nå gjør stor suksess over hele landet.

– Det er kort avstand fra kunden til varen. Vi er i direkte kontakt med fabrikken, og vi kan dermed forbedre eller endre produktene våre for å tilpasse oss markedet.

Avdelingsleder Arnfinn Røst tror det er alfa og omega i en ellers konkurranseutsatt bransje.

– Det er mange som driver med dette her i Tromsø, men vi har kuttet leddene i distribusjonen og da faller også prisene. Vårt fokus er på kvalitet og pris, det ser vi er viktig for kundene våre.

Grillfest på Lanes

Ettårsmarkeringen ble feiret med innleid grillkokk, kake og fest for mer enn 100 installatører og entreprenører i nord som deltok i feiringen fredag kveld. Avdelingslederen håper og tror at den positive utviklingen fortsetter i tiden fremover.

– Det er mye spennende som skjer i hele Nord-Norge med tanke på nyetableringer og vekst i ulike sektorer. Det er godt nytt for oss som leverer alt det som trengs for områder i vekst. Kanskje må vi ansette flere i avdelingen vår etter hvert, sier Røst.

GRILLMESTER: – Tar du bilde av Hellstrøm sjøl, spøkte grillkokken Reidar Christensen, som grillet koteletter til hundre sultne gjester fredag kveld. Foto: Siv Eli Vuolab