To av fiskebåtene som er forhindret av været er «Silver Bay» og «Sommarøyværing», men de håper å komme seg ut i løpet av helgen.

– Vi ligger inne fordi det har vært dårlig vær og det ser ikke så bra ut akkurat nå. Vi får bare følge med på værmeldingene, og foreløpig ser det best ut på lørdagen, forteller Frank Tvedt på båten «Silver Bay».

70–80 fiskebåter i havn

For øyeblikket melder Tromsø havn at det ligger mellom 70 og 80 fiskebåter til kai. Foreløpig har de klart å få plass til de fleste båtene.

foto
TETT I TETT: Slik så det ut i Tromsø havn torsdag ettermiddag.

Han har ikke opplevd store problemer så langt, og synes bare det er artig å ha så mange båter til kai.

– Når det er fullt så er det fullt, men så langt har vi klart å få plass til de aller fleste. Vi har begrensninger vi og, men vi har vært flinke til å finne løsninger som har gjort plass til de fleste båtene, forklarer Nordstrand.

Taper tid

Været har så langt holdt fiskebåtene tilbake i flere dager.

– Vi har et par tre båter med oss og kom inn fra Ersfjorden på mandag, så vi har ligget her siden da. Det som er ergerlig er at vi mister tid, men vi får håpe at vi får det vi trenger av sild likevel, forteller Øyvind Steinsbø.

foto
TROSSER IKKE VÆRET: Bjørn Frode Fagerhaug og Sverre Giæver på fiskebåten «Sommarøyværing» har lange dager i havna, men de påpeker at de ikke har noe å gjøre på havet før været blir bedre.

– Vi leverte sildefangsten på tirsdag, men vi har ligget her siden søndag. Vi har vært ute i Ersfjorden og Kaldfjorden, så får vi bare håpe at silden fortsatt er der når vi kommer oss ut igjen, påpeker Fagerhaug og Giæver

Trosser ikke været

Fiskerne har stor respekt for været og havet, og drar ikke ut før væremeldingene sier det er forsvarlig å drive fiske.

– Vi har lyst å være på havet og ser helst at vi blir ferdig fortest mulig. Været kan man ikke gjøre noe med og respekterer man ikke det, har man ikke noe på havet å gjøre, sier Fagerhaug og Giæver.