Operasjonsleder Beate Helberg opplyser til iTromsø at politiet tirsdag morgen rykket ut til en hendelse på Jekta storsenter, cirka klokken ti over ni.

Der ble en vekter truet av en person med kniv. Det melder operasjonsleder på Twitter om lag ti minutter senere. Politipatruljene fant raskt gjerningspersonen, som befant seg utendørs da de kom til stedet. Mannen er pågrepet.

Fant mistenkt utenfor senteret

Helberg meddeler at flere patruljer rykket ut til Jekta, etter meldinger fra flere hold.

– Vi sendte det vi hadde tilgjengelig av patruljer. Det ble oppfattet som en alvorlig situasjon hvor vekter ble truet av en person bevæpnet med kniv. Heldigvis ble han lokalisert raskt, patruljen fant han til fots utendørs ved siden av Jekta. Der fikk de raskt kontroll på han uten videre dramatikk.

Politiet undersøker hendelsen videre.

– Vi jobber nå videre med å få greie på hva som har skjedd og hvorfor. Det har ikke vært mange innringere, det er ennå tidlig på dagen og butikkene på senteret har ikke åpnet ennå, sier operasjonsleder om politiets undersøkelser på stedet.

Ønsker å komme i kontakt med vitner

Jørgen Ahlquist ved Troms politidistrikt opplyser tirsdag ettermiddag at de ønsker å komme i kontakt med vitner til hendelsen.

– Vi har så langt ikke fått tak i noen av dem som var i nærheten da det skjedde. Jekta har godt med videoovervåking, så vi vet at det var flere vitner både i umiddelbar nærhet og som sto litt lenger unna, som fikk med seg hva som skjedde. Vi ønsker å snakke med dem, sier han.