Ordføreren i Tromsø, Gunnar Wilhelmsen, var på ferie da han fikk høre nyheten om at hans venn og kollega Bjørn Inge Mo var gått bort natt til søndag.

– Det er utrolig trist. Jeg tenker på familien, og hvordan de har det nå, sier han til iTromsø.

Han forteller at Mo kommer til å bli dypt savnet av mange.

– Han var en god venn, og hadde ingen uvenner.

DØD: Bjørn Inge Mo døde brått natt til søndag. Foto: Sunniva T. Gaski, Troms og Finnmark fylkeskommune.

Som partifeller hadde Wilhlemsen og Mo et tett politisk samarbeid.

– Han var en ung mann og veldig respektert i både Arbeiderpartiet og som privatperson. Jeg har hatt et godt samarbeid med han i politikken og vi har opplevd mye sammen, forteller han.

Selv om ordføreren er på ferie, skal han reise hjem tidlig for å komme seg i begravelsen til hans gode venn.

SORG: - 54 år er ingen alder, sier Tromsø Aps gruppeleder, Jarle Heitmann, om Bjørn Inge Mos plutselige bortgang. Foto: iTromsø

54 år er ingen alder

Også Tromsø Arbeiderpartis gruppeleder Jarle Heitmann mottok dødsbudskapet med sjokk og sorg.

«Det var et ufattelig trist budskap som kom i morges om at BIM - Bjørn Inge Mo - er gått bort i natt. 54 år er ingen alder, så det er bare tragisk.

Jeg ble kjent med han for over 20 år siden, da jeg var fylkessekretær i Troms Ap. Han var den varme, lune, smilende og kloke politikeren, som midt i 30-årene likevel ville ta på seg oppdrag for Ap, som ordfører i Kåfjord og styremedlem i Troms Ap. Senere ble han fylkespartileder, mens jeg jobbet i fylkesrådet, og da fikk jeg oppleve hvilken politisk kraft han hadde og hvilken omsorg han viste for folk rundt seg. Alltid med et smil på lur», skriver Heitmann på sin Facebook-side.