I dag åpnet fylkesmessen for ungdomsbedrifter i Tromsø. 230 elever fra 10 forskjellige videregående skoler i hele fylket deltar og én av Tromsø-bedriftene har allerede fått en rekke priser for sitt arbeid.

Ungdomsbedriften Über UB fra Breivika videregående skole tok nemlig prisene for Beste brosjyre, Beste nettsted og Beste IA-bedrift under åpningen av fylkesmessen. I tillegg vant Kirsti Seljenes Jekta Storsenters pris for beste selger. Ungdomsbedriften fikk også andreplass i kåringen av Beste utstilling og Beste regnskap, samt tredjeplass i Landsdelsutvalgets pris for Beste Ungdomsbedrift.

For å toppe det hele valgte Ungt Entreprenørskap å sende jentene til NM-finalen i Oslo.

- Jeg er overveldet og kjempeglad! Vi har lagt ned masse innsats og har jobbet både kvelder og helger, men nå synes jeg det har vært verdt det, sier Therese Kristine Edvinsen, daglig leder i Über UB, i en pressemelding.

Kulturmagasin

Über UBs forretningsidé er et kulturmagasin for Nord-Norge der de setter fokus på aktiviteter i landsdelen. Ungdomsbedriftene konkurrerer i 15 ulike kategorier. De beste skal representerer fylket i NM i mai - på Lillestrøm.

- Kvaliteten på årets ungdomsbedrifter er så høy, at vi har besluttet å doble antallet som får dra til NM. I mai skal fire ungdomsbedrifter fra Troms representere fylket i den nasjonale konkurransen, sier Anne Grete Johansen, daglig leder for Ungt Entreprenørskap Troms i en pressemelding.