De siste 30 dagene har vi hatt 19 nedbørsdøgn i Tromsø. Total har blitt sluppet ned 139 millimeter med våte dråper fra den grå himmelen. Rekorden til nå denne måneden er 6. september med 35,5 millimeter.

Og det ser ut til at vi får nok noen nedbørsdøgn i uka som kommer.

– Det ser ut til å fortsette litt i samme dur med «av og på»-vær i uka som kommer, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Tromsø, Rannveig Eikill.

Hun kan fortelle at mandagen starter ganske pent med sol på morgenkvisten, men så vil det etter hvert tetne mer og mer til. Og på kvelden kommer det regn trekkende inn fra sør. Regnet vil fortsette utover tirsdagen, som blir en grå dag værmessig.

– Det blir ganske ruskete vær, grått og regn og vind fra sørvest. Det er litt varm luft som kommer sørfra med et lavtrykk, selv om lufta nok ikke vil føles så varm. Temperaturene kan krype opp mot 12 grader, sier Eikill.

Onsdag blir værvinneren

Men så kommer heldigvis onsdagen med et lite lyspunkt. Regnet tar en pause og det blir oppholdsvær store deler av dagen. Vinden roer seg, og er vi heldige vil det kanskje bli noen sprekker i skydekket innimellom slik at vi får et glimt av sola.

– Onsdagen blir ganske så fin, men natt til torsdag kommer det en ny runde med regn. Regnet vil være litt av og på, og kanskje klarner det litt opp utover torsdagen, sier meteorologen

Selv om uka hovedsakelig blir grå og ganske så våt, er det ingenting å utsette på temperaturene. De vil holde seg rundt 10-tallet.

– Det blir vått, særlig tirsdagen blir våtest, men det blir ikke bikkjekaldt. Snøgrensa vil holde seg høy denne uka og gradestokken vil holde seg unna minus, sier Eikill.