Onsdag ettermiddag klokken 17.15 kalte ordfører Gunnar Wilhelmsen inn til pressekonferanse utenfor Kystens hus, sammen med samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) og landbruksminister Sandra Borch (Sp), samt fylkesråd Agnete Masternes Hansen (Ap) og varaordfører Mats Hegg Jacobsen (Sp).

I november i fjor kollapset forhandlingene om ny byvekstavtale fullstendig, etter at regjeringen la 35 millioner kroner årlig på bordet.

– Nå har jeg et hyggelig og et viktig budskap til Tromsø. Forhandlingene om byvekstavtale tar et skritt videre etter bruddet i fjor, sa statsråd Nygård da pressekonferansen startet.

PÅ PLASS: Statsrådene, ordføreren, fylkesråden og varaordføreren er på plass utenfor Kystens hus. Foto: Vegar Fjell

– I det opprinnelige budsjettet hadde vi 35 millioner kroner årlig til Tromsø, nå øker vi det med 33 millioner kroner til. Gunnar skal ha ros for det arbeidet han har lagt ned her. Han er en hard forhandler på vegne av sin by, og har oppnådd et bedre resultat samlet sett, fortsatte han.

I tillegg kommer de årlige belønningsmidlene på 92 millioner kroner og 680 millioner kroner i statlige investeringer til en eventuell tverrforbindelse-tunnel.

– I det reviderte statsbudsjettet legger vi 1,6 milliarder på bordet, sa samferdselsministeren.

Selv sier Gunnar Wilhelmsen at midlene i det budsjettet er et godt utgangspunkt for videre forhandlinger.

– Det har tatt sin tid, dette, men det viser at det var riktig å stoppe opp og ta en pust i bakken da vi så at bidraget ikke var bra nok ut fra de utfordringene vi har i Tromsø, sa han.

– Med de statlige bidragene som allerede ligger inne i pakken, altså tunnelen, bikker vi 2 milliarder kroner totalt, la han til.