Monsterhiten «What Is Love» fra 1993 gjorde popartisten fra Tyskland, født på Trinidad, til superkjendis. Nå dukker han opp som «retroartist» på festivalen deres, melder Døgnvill.

– Helt siden vi hentet Samantha Fox, Limahl og Boney-M i 2008 har vi fått tilbakemeldinger fra publikum at de vil ha mer av slikt, musikk som folk hørte på da de ikke hadde huslån og forpliktelser. Noen kan sikkert le, men vi synes faktisk det er flott at vi kan bringe de gamle stjernene til folkefest på denne måten, sier festivalsjef Hogne Rundberg.

Les også: Samiske Sáivu til Døgnvill

Les også: Inviterer 50 Cent på pizza

Det har vært mer stille rundt Haddaway de siste årene. Ifølge Wikipedia ble det lagd en remix av «What Is Love» i 2003, og i 2004 deltok artisten på det tyske TV-programmet «Comeback». Noe videre oppstuss rundt hitmakeren har det likevel ikke blitt, før han nå altså dukker opp her i Tromsø.

I en pressemelding viser festivalen til det de anser har vært en suksess med konserter av «retroartister» som Alphaville, Dr. Alban, Shaggy og Aqua de siste årene.

– Dette blir bra, og når tusenvis står og danser til musikken til Haddaway håper vi at sola skinner og folk blir litt ekstra glade i hverandre, sier Rundberg.

Les også: Dumdum Boys til Døgnvill

- Litt av ei økt

En annen artist som er klar for festivalen, er rapduoen Envy.

– De stiller med åtte mann på Snakkscenen. Med andre ord blir dette litt av ei hip hop-avslutning på første kveld av Døgnvill. For dem som er glade i å røre på kroppen til heftig og pulserende musikk blir dette litt av ei økt, varsler festivalen i pressemeldingen.

HITMAKER: 20 år etter at tyske Haddaway fikk gjennombruddet med "What Is Love", kommer han til Døgnvill. Foto: Pressefoto Foto: PRESSEFOTO