RAKETTKIOSKEN: Festivalsjef for Miniraketten, Emma Øseth-Pettersen (11), håper på at det dukker opp rundt 2.000 personer under familieprogrammet til Rakettnatt, hvor blant annet Bob Hund gjester hovedscenen.

– Det er veldig gøy å få ansvar. Jeg liker å ta styringa på skolen og jeg har sittet i elevrådet der, sier Øseth-Pettersen, som i tillegg til å være festivalsjef, skal fungere som konferansier under formiddagsarrangementet lørdag 27. august.

OVERLEVERT: Emma Øseth-Pettersen fikk Minirakett-programmet overlevert fra en astronaut.

– Vet ikke hva «kidsa» vil ha

– Jeg har ikke veldig stor sceneskrekk. Om det kommer 2.000 personer på torget er ikke det så skummelt som å stå på scenen foran få folk. Det er mye verre, så det skal nok gå helt fint under festivalen, sier 11-åringen, som forteller at hun har fått bidra mye under planleggingen av familiefesten.

Tidligere festivalsjef, som nå er bookingsjef for festivalen, Erlend Mogård-Larsen, forteller at familieprogrammet kommer godt med i planene om å inkludere hele byen på festivalen.

– Vi må ha folk som kjenner målgruppen. Vi som er voksne vet ikke hva «kidsa» vil ha. Jeg vil påstå at vi har fått den beste og den yngste sjefen i byen, sier Mogård-Larsen.

POPULÆRT: Unger flokket til for å høre nyhetene om Miniraketten, som går av stabelen lørdag 27. august.

Ekstremt kvalitetsbevisste

Bookingsjefen mener det er kjempeviktig å få med seg den yngre garde og ikke bare lage en festival for dem som har fylt 18 år.

Som en gave til barna har de fått det populære svenske bandet Bob Hund fra hovedprogrammet også inn på familieprogrammet.

– Jeg tror det passer perfekt og vil funke i større grad enn en popartist som spiller playback. Unger er ekstremt kvalitetsbevisste, og det handler om å levere god musikk. Bob Hund er et fantastisk liveband som jeg tror ungene vil like.

Den ferske festivalsjefen har også bitt seg merke i svenskene, som for tiden er aktuelle med ny musikk i singelen «Brooklyn Salsa».

– Jeg har hørt mye på dem etter at jeg fikk vite at de skulle spille her. Det er litt rart, men jeg tror mange på min alder vil like dem, sier Øseth-Pettersen, som har en formening om hvilke liveband som fungerer for unge.

– Det må være kult. Det kan ikke bare være noen som står der og synger, sier Øseth-Pettersen.

– Hvem ville du booket om du fikk helt frie tøyler?

– Markus og Martinus, eller Spice Girls!