Fause, som nok er mest kjent som førstestatsadvokat,ble valgt til styreleder i skiklubben på ekstraordinært årsmøte i august.

– Jeg kom rett inn i en veldig komplisert og betent sak om Tromsøbadet på Templarheimen, og de følgene det får for skiklubben. Det er ingen hemmelighet at skiklubben ikke ønsket seg noe badeland, i og med at det berører aktivitetsnivået til skiklubben i stor grad. Det har vært uenighet både i styret og blant medlemmene om hva som var den riktige veien å gå i denne situasjonen. Jeg kom inn som styreleder like før vi skulle gå i forhandlinger med kommunen. I de forhandlingene kom vi som kjent fram til en avtale som gjorde at skiklubben trakk klagen som var innsendt Fylkesmannen.

– Hvordan opplevdes det å gå for en slik løsning like etter at du ble styreleder?

–Det var en svært krevende situasjon å komme inn som styreleder i, det er det ingen tvil om. Når det er sagt ble det gjort godt forarbeid av tidligere styreleder Erlend Sundstrøm og styremedlem Sylvi Ofstad. Da jeg kom i gang som styreleder oppfattet nok hele styret situasjonen på den måten at vi ikke hadde noen annen utvei enn å gå for en avtaleløsning med kommunen. Vi ser betydelige utfordringer rundt også det, men vi valgte å gå for den løsningen, rett og slett for å komme oss videre. Nå ser vi mye lysere på fremtiden enn hva vi gjorde for kun kort tid siden.

– Har du angret på at du tok på deg vervet som styreleder?

– Nei, det vil jeg ikke si. Jeg visste hva jeg gikk til, men jeg vil samtidig ikke legge skjul på at det har vært en krevende periode.

– Hvordan jobber dere fremover for å få til en best mulig løsning for skiklubben på Templarheimen?

– Nå går vi inn i en arbeidsgruppe, og vi skal forhandle videre med Tromsø kommune om den videre utviklingen på Templarheimen. Det synes vi er veldig flott at kommunen er åpen for.

– Denne situasjonen har vært krevende for samarbeidet i styret?

– Tromsø Skiklubb Langrenn er en liten klubb, og alle som sitter i styret jobber frivillig på tross av at alle har nok å gjøre fra før av. Dersom denne saken hadde vært håndtert i profesjonelt regi, hadde det nok krevd et høyt antall arbeidstimer fra mange. Den jobben har vi gjort på vår fritid, men styret fikk likevel fram alle sidene som var relevante å vurdere før vi tok en beslutning. Det er vi veldig fornøyde med å ha fått til.

– Hvordan skal styret «gå videre» fra denne saken?

– Denne uken hadde vi det første styremøtet på lenge der vi faktisk diskuterte trening, arrangementer og onsdagsrenn. Da kom vi endelig tilbake til det som var hovedgrunnen for at jeg meldte meg til tjeneste og gikk inn som styreleder. Onsdagsrennene vil bli krevende med tanke på parkeringssituasjonen, men slik har det etter hvert blitt ganske mange steder i Tromsø. Vi må prøve å se etter mulighetene, ikke begrensningene. 11. februar neste år arrangerer vi også Tromsø Skimaraton. Det blir det første store arrangementet som vil vise om det nåværende skistadionet fungerer.

– Tror dere at stadionet vil fungere?

– For å si det sånn: Vi må få det til å fungere. Med kommunen på laget er sannsynligheten for å lykkes stor.

– Du går på ski selv, hva er favorittdistansen din?

– Jeg gikk for Storsteinnes idrettslag i sin tid, og jeg elsker fortsatt å gå på ski. Jeg går Strupendilten på Storsteinnes hvert år, og det er vel en distanse på rundt 20 kilometer. Etter at jeg bikket 46 år har jeg dog sluttet å gå på tid. Jeg går ikke på ski for å konkurrere.

– Er ikke du av typen som trives med å konkurrere mot deg selv?

– Det er nok at hverdagen er en konstant konkurranse med den jobben jeg har. Vi dyrker en sterk prestasjonskultur på jobben, og da føles det veldig greit å kunne bruke skituren til rekreasjon. Jeg er utrolig glad i å gå på ski, det er noe av det beste jeg kan gjøre når forholdene er gode og været er godt.