SV-toppen har et nemlig et klart bilde av hvem som er partiets kjernevelger.

– Jeg har bitt meg merke i hvem det er som stopper på standen vår, og det er en stor overvekt av småbarnsforeldre. De går ikke i fotformsko, og er ikke «raddiser» på noen måte, men de har unger som gjerne går på skolen, sier Kielland.

Hun tror en av sakene kjernevelgeren er mest opptatt av er leksefri skole.

– Mange av velgerne våre er veldig opptatt av skolelekser, og synes det er vanvittig at en seksåring skal måtte sitte med lekser på ettermiddagen. I tillegg er jo SV barnehagepartiet, så småbarnsforeldre er nok kjernen i velgermassen vår, sier Kielland.

Men også miljø er viktig for kjernevelgeren til SV.

– Det er litt sånn at hvis de ikke kommer med barnevogn, så kommer de på sykkelstier Kielland og ler.

– Kjernevelgeren er opptatt av sykkelveier og bedre busstilbud til folk, slik at det skal bli enklere og billigere å reise kollektivt.

Kielland tror kjernevelgeren er mellom 30 og 40 år, men blåser av folk som tror fotformsko og lilla skjerf fortsatt er SV-uniform.

– Folk tror kanskje at SVs kjernevelger går kledd slik, men mitt inntrykk er at det ikke stemmer. Det har nok noe med generasjon å gjøre, for den «uniformen» var nok mer et resultat av 70-tallets estetikk, tror Kielland.

– Jeg husker at min mor gikk med Sigrun Berg-tørkle på 70- og 80-tallet. Hun gjør ikke det lengre, og det tror jeg ikke velgerne våre gjør heller, sier Kielland og ler.