Fredag informerte Aker Solutions ansatte i forretningsområdet for vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner (MMO) om at virksomheten avsluttes.

- Tiltakene er smertefulle

Dette er noe som kan berøre inntil 900 faste stillinger ved fasiliteter i Stavanger, Bergen, Kristiansund, Trondheim, Tromsø og Sandnessjøen, i tillegg til offshore. Det skriver selskapet i en pressemelding (ekstern lenke).

Videre forklarer de at kapasitetsjusteringene vil skje gjennom naturlig avgang, omplasseringer av ansatte til andre deler av selskapet og oppsigelser. Det vil bli satt i gang en prosess for å gjennomføre rundt halvparten av reduksjonene umiddelbart.

- Tiltakene er smertefulle, men nødvendige for å styrke vår konkurranseevne og det langsiktige potensialet til den norske MMO-virksomheten, som har vært påvirket av en betydelig nedgang i aktivitetsnivået i det norske offshoremarkedet, siteres Luis Araujo, konsernsjef i Aker Solutions, på i pressemeldingen.

Arktiske satsing

Aker Solutions ble etablert i Tromsø etter et vedtak i 2011 – og i planene så selskapet for seg at opp mot 300 ansatte skulle jobbe på kontoret.

I dag er det om lag 70 personer som jobber ved selskapets Tromsø-kontor – og i mars i fjor ble 20 ansatte permittert som følge av manglende oppdrag.

Selskapet hadde også planer på å bygge eget bygg på totalt 15.000 kvadratmeter på den gamle tomta til Tromsø Stålindustri. Disse planene ble droppet allerede i 2014.

Aker Solutions opplyser at enkelte ansatte i Tromsø sannsynligvis fortsetter i jobb på lokasjonen som en del av selskapets arktiske satsing. Disse vil slutte seg til Aker Solutions' Engineering- og Front End Spektrum-team.

Kjell-Are Vassmyr, regionleder i Aker Solutions for Nord-Norge, opplyser at han ikke vil kommentere saken og henviser videre til kommunikasjonsavdelingen.

- En tung dag

Stina Kildedal-Johannessen, kommunikasjonsrådgiver i Aker Solutions, opplyser at det er rundt 60 personer som vil kunne bli berørt av kapasitetsjusteringene i Tromsø.

– Dette er en tung dag for et stort antall av våre ansatte i Tromsø. En mindre gruppe ansatte med kompetanse spesielt rettet inn mot utviklingen av nordområdene vil mest sannsynlig slutte seg til Aker Solutions› Engineering- og Front End Spektrum-team, sier Kildedal-Johannessen til iTromsø.

– Det er mye interessant arktisk kompetanse i Tromsø som vi ønsker å være en del av. Vi håper også på fremtidige muligheter i denne regionen og vil følge tett med på utviklingen i markedet, legger hun til.

iTromsø kommer tilbake med mer.