Christian Chramer har i flere år jobbet for Norges sjømatråd, både i Norge og i Singapore. Han har erfaringer fra flere lederstillinger i sjømatrådet, senest som kommunikasjonsdirektør. Nå byr det på nye utfordringer for Chramer, da han 2. februar til neste år tiltrer stillingen som direktør for NHO region Troms og Svalbard.

– Jeg tror det blir veldig spennende, sier Christian Chramer, som har gledet seg til å offentliggjøre nyheten.

– Det føles godt å kunne fortelle det, legger han til.

Tidligere denne uken takket han ja til stillingen.

– Jeg har vært åtte år i sjømatrådet, og det har vært noen fantastiske år både i Norge, Singapore, og ja, egentlig hele verden. Men nå syntes jeg tiden var moden for å bevege på seg og få noen nye utfordringer. Denne jobben var så spennende at jeg måtte slå til, sier Chramer.

Likheter

Den nye jobben vil innebære noen utfordringer, men er ikke helt ulik Chramers nåværende jobb, mener han.

– Mye av det jeg gjør nå er kommunikasjon rundt næringen sine behov og utfordringer, og samarbeid rundt ulike bedrifter og det offentlige. Kommunikasjonsdelen vil fortsatt være med. NHO samarbeider med flere områder, og jeg må tilegne meg kunnskap innenfor både reiseliv, oljebransjen og næringspolitikk, forteller Chramer.

Han gleder seg til de nye utfordringene.

– Jeg gleder meg til å jobbe sammen med medlemsbedrifter i Troms og på Svalbard, og gjøre det jeg kan for å både styrke bedrifter, og samarbeide med dem, sier Christian Chramer.

Må bli kjent

Han vil fortsette å jobbe for Norges sjømatråd fram til første mandagen i februar. Og når han setter seg i direktørstolen blir det ikke lenge – for det første han må gjøre er å reise rundt og bli kjent med de han skal jobbe sammen med.

– I begynnelsen blir det mange besøk og mange samtaler. NHO har over 24.000 medlemsbedrifter. Men jeg liker å være på farten og møte folk, sier Chramer.

– Nord-Norge har utrolige muligheter, både i ressurser og i det menneskelige. Jeg har lyst til å bidra til å utvikle Nord-Norge. Jeg vil at de flinke menneskene skal bli her, og at vi skal få flere flinke folk hit, legger han til.

– Gledelig

Ivan C. Burkow, styreleder for NHO region Troms og Svalbard forteller at de gleder seg veldig til å få Chramer på laget.

– Christian er en meget dyktig person, og vi tror han vil være med på å kunne være et godt bindeledd mellom oss og NHO sentralt, og også være med på å fremme viktige saker, sier Burkow.

Han tror absolutt Chramer vil få bruk for sine erfaringer fra sjømatrådet.

– Han kjenner en av våre næringer godt. Dette blir nok bra. Vi gleder oss, sier Burkow.