På LMC Jekta ligger «vanlige» skinnhansker side om side med hansker merket med "Dog skin". Da Ena-Maria Hijman merket dette ble hun sjokkert.

– Jeg var på LMC for å kjøpe etter par hansker til kjæresten min. Da jeg sjekket lappen på innsiden så jeg at det sto «Dog skin». Det synes jeg er helt forferdelig, sier Hijman.

– Ekkelt

iTromsø har selv vært og sjekket dette på LMC på Jekta og det Hijman forteller stemmer.

– Det er så ekkelt at det går an å selge hansker laget av hunder. At det i hele tatt er lov i Norge synes jeg er skrekkelig, sier Hijman som aldri kommer til å handle der igjen.

Trekker hanskene

Etter at iTromsø kontaktet daglig leder Satinder Vir Singh for LMC i Norge har han besluttet at hanskene skal trekkes fra samtlige LMC-butikker i Norge.

– Jeg oppdaget ikke dette før du fortalte meg det nå. Det viser seg at hanskene er sendt fra Kina, men de skulle aldri vært i butikk.

Derfor stoppes nå alt salg av disse hanskene.

– Vi er veldig glad for at det nå er oppdaget. Vi skal selge klær og ikke hansker som er laget av de dyrene folk har som kjæledyr. Det er vi definitivt ikke interessert i. Om det er lov eller ikke bryr jeg meg ikke om. Dette vil jeg ikke ha i våre butikker.

HER SELGES DET: På LMC på Jekta selger de hansker laget av hundeskinn. Foto: michelle bjellmo