I en tid hvor sjakk-OL og Arctic Race skaper stor trafikk ved Tromsø lufthavn Langnes, ser man nå på mulighetene til å bygge enda mer ut.

Det er snart 20 år siden det ble gjort en større utbygging ved Tromsø lufthavn. Flyplassens siste tilskudd var "taxiskuret" som nå har blitt en egen inngang/utgang.

Planene diskuteres

Men på Langnes snakkes det nå om at flyplassen må vokse i takt med befolkningsveksten i Tromsø.

Les også: Krever målinger ved utbygging

- Det ligger ikke inne noen konkrete planer, men det diskuteres hos oss, sier Ivar Helsing Schrøen som er fungerende lufthavnsjef ved Tromsø lufthavn Langnes.

Utfordringene i en by, som vokser i befolkningstall og blir mer attraktiv for turister, kjennes godt på lufthavnen.

- Det er hele tiden utfordringer, men vi håndterer dem veldig bra. Vi har enda ikke nådd dimensjoneringer med tanke på antall sikkerhetskontroller og bagasjeanlegg. Fortsetter veksten i byen nå må planene konkretiseres, men det er nok ikke snakk om noe før tidligst 2017, sier Schrøen.

Stor pågang

Med tanke på sjakk-OL er mesterskapet ferdig torsdag 14. august og felles reisedag er fredag 15.

- Vi ser at ikke alle reiser samtidig. Dette er også noe som ville vært utfordrende for enhver flyplass i Norge.

Les også: Her har de åpnet ny taxiportal

Tromsø lufthavn Langnes har et besøkssnitt på omtrent 5.000 reisende hver dag - sjakk-OL har rundt 3000 deltakere, det er akkreditert 250 mediepersoner og i tillegg kommer coacher og crew til deltakere.

Samtidig kommer det rundt 250 deltakere og crew til Arctic Race samme helg. Til sammen med alt av media kommer antallet opp mot 600-700 personer.