Politiet fikk melding om brannen i Mellomveien like før klokka åtte torsdag morgen.

Alarmen kom fra ansatte i OCH Ortopedi som da hadde evakuert bygget.

Brannvesen, politi og ambulanse var raskt på plass i næringsbygget i Mellomveien, men slukkingen av brannen var vanskelig på grunn av kraftig røyk og ugunstig vindretning.

Røyken spredte seg til store deler av Sørbyen, og politiet gikk ut med oppfordring til naboer i nærheten om å lukke vinduer og ventiler.

Like etter klokken 08.30 melder iTromsøs journalist på stedet at det står åpne flammer ut fra vinduer og tak. Politiet melder samtidig at det ikke er fare for spredning, men at nærliggende bygg evakueres som følge av kraftig røykutvikling.

Brannsjef Øystein Solstad leder slukkearbeidet på stedet.

– Vi jobber med å lokalisere arnestedet til brannen. Per nå har vi ikke oversikt. Vi vil også rekvirere lift for å sikkert kunne gå inn gjennom taket dersom det blir nødvendig.

Her ser vi røyken legge seg over sentrum. Foto: iTromsø-tipser
Brannsjef Øystein Solstad Foto: Christer Pedersen

Politiets innsatsleder på stedet, Magnus Øvergaard, forteller at politiet nå er i ferd med å varsle naboer samtidig som de vurderer evakuering for å få tatt unna de som befinner seg i nærheten.

– Det er full innsats fra alle nødetater på stedet, sier han.

Innsatsleder Magnus Øvergaard Foto: Christer Pedersen

Politiet utvidet det avstengte området rundt brannstedet helt ned til Strandveien.

– Vi merker at arbeidet skaper problemer for trafikken, så hvis man har mulighet til å kjøre en omvei, ber vi om at man gjør det, sier Steffensen.

Brannvesenet benytter droner for å få oversikt over brannen.

SPERRET: Politiet har stengt av området der Mellomveien møter Muségata. Foto: Christer Pedersen