Emneknaggen #Superlokal har blitt brukt nesten 18.000 ganger i år, og i midten av desember plukket iTromsøs jury ut ni bilder som skilte seg litt ekstra ut. De ni fotografene ble finalister i årets store #Superlokal-konkurranse, og våre lesere ble oppfordret til å stemme på sine favoritter. Nå er resultatet klart, og Hege Enge Dekkerhus (@turhege), Svein Aasjord (@aasjord_photo) og Mats Gangvik (@matsemillian) er kåret som vinnere av kategoriene opplevelse, natur og hverdagsliv.

Overrasket

Dekkerhus ble virkelig overrasket da iTromsøs journalist fortalte at hun var stemt fram som vinner i opplevelseskategorien.

– Nei, er det sant?! Herregud, så fantastisk, nå fikk jeg faktisk frysninger, sier Dekkerhus.

Dekkerhus tok bildet da hun var ute og padlet i høst, og forteller at det er fotografert med GoPro.

– Når jeg er ute og padler pleier jeg å skru på GoPro-kameraet hvis det er fint lys eller vakre omgivelser – slik det var i dette tilfellet. Når jeg kommer tilbake på land setter jeg meg ned for å plukke ut det bildet jeg liker best, og denne gangen ble det dette. Jeg liker at det vises at bildet er tatt i fart – mine bilder skal vise opplevelser og det som skjer når man er i aktivitet, forteller Dekkerhus.

Gir bort premien

Svein Aasjord vant kategorien natur med et vakkert bilde av ei ørn på matjakt.

– Jeg visste faktisk ikke at jeg var med i en konkurranse før etter ei stund. Jeg pleier å bruke emneknaggen #superlokal på mange av naturbildene mine, og plutselig dukket det opp en kommentar om at jeg var utvalgt til finalist. Dette var skikkelig artig!

Aasjord har egen båt, og tok bildene da han var med et par dykkerkamerater ut på sjøen.

– Jeg måtte jo ha noe å gjøre mens de var i vannet, så da tok jeg en del bilder. Dette var et av dem, forteller Aasjord.

Alle de tre vinnerne får hver sin smarttelefon fra Honor, men Aasjord har ingen planer om å beholde premien for seg selv.

– Jeg har en gravid bedre halvdel som trenger en ny telefon, så den skal jeg gi til henne, forteller han.

Mats Gangvik vant kategorien hverdagsliv med et sprettent bilde av hunden Mio – som er en blanding av rasen husky og border collie.

– Dette var veldig overraskende! Jeg hadde ikke trodd jeg skulle vinne mot de jeg konkurrerte mot i finalen, så det var stas, sier han.

VINNER: Svein Aasjord. 8Foto: Privat
VINNER: Mats Gangvik. Foto: Privat
VINNER: Hege Enge Dekkerhus. Foto: Privat