Boligprosjektet som har fått navnet Bjerkaker Sjøpark vil fullt utbygd bestå av rundt 300 leiligheter. I første omgang legges nå 71 leiligheter ut for salg i et prosjekt som er starten på en storstilt utbygging av hele Lanesbukt, området mellom Strandkanten og Bjerkakerstrand.

Naturlig sandstrand

– Vi starter med den fremste og høyeste blokka, på syv etasjer. Høyden på blokkene blir på fem til syv etasjer, fordelt på seks blokker. Det blir et bilfritt område, med bilparkering under bakken og oppvarmede stier, sier daglig leder Ruth Norstrøm i DNB Eiendom.

Barlindhaug Eiendom styrer prosjektet og de har Miliarium Bolig med seg på eiersiden.

Mellom boligene og Tromsøysundet blir det et offentlig område tilgjengelig for alle som kommunen skal overta.

Ei naturlig sandstrand blir en viktig del av rekreasjonstilbudet både for folk som blir naboer, men også for dem som bruker strandpromenaden som skal knytte Telegrafbukta sammen med sentrum.

– Det har alltid lagt en sandstrand her. Den skal fylles på sånn at den kommer litt lenger ut i sundet.

I ly for Balsfjordvinden

Bjerkaker Sjøpark blir et sameie med Bonord som forretningsfører. Bonord-medlemmer har forkjøpsrett til leilighetene i en periode.

– Vi har hatt bra respons etter å ha markedsført prosjektet på Facebook og i avisa. De beste leilighetene vil forsvinne raskt, tror Norstrøm.

Størrelsen på leilighetene varierer fra 28 til 143 kvadratmeter. De billigste koster 1,65 millioner kroner, de dyreste 9,05 millioner. Ifølge megleren trenger ingen å frykte den sure Balsfjordvinden.

– Alle leilighetene har innglassede balkonger som kan åpnes og lukkes, for å skjerme seg mot vinden.

De har allerede fått spørsmål om det blir et sted for å sette fra seg kajakker.

– Vi jobber med å finne plass til kajakkbod.

Spørreundersøkelse

En arkitektkonkurranse med tre deltakende arkitektkontor ble vunnet av Hamperokken. Folk har fått mulighet til å komme med personlige ønsker til hvordan leilighetene skal utformes.

– Over 200 svarte. Arkitektene tok hensyn og prøvde å møte kundenes ønskes. Vi har fått tydelige tilbakemeldinger på størrelse og fordeling av rom. Det kommer også en gjesteleilighet for beboerne.

Før spaden settes i jorda må en viss andel av de 71 leilighetene være solgt.

– Vi har sagt at overtakelse av leiligheter vil enten skje i siste kvartal 2018 eller i begynnelsen av 2019, men det kan bli før, sier Ruth Norstrøm.