– Tromsø er en handelsdestinasjon og har god befolkningsvekst. Rusta tilhører lavprissegmentet. Vi tror vi klarer å tiltrekke oss tromsøværinger slik at de kan bruke penger på en fornuftig måte, sa Thomas Erlandsen i Rusta Retail AS til Nordlys da nyheten om at Rusta så mot Tromsø ble kjent i mars i fjor.

Åpner sent i høst

Butikken skal etter planen åpnes sent i høst. Åpningsdatoen vil imidlertid ikke daglig leder i Rusta Norge, Erlend Kramer, ut med.

– Den er ikke helt endelig, og vi holder det enda litt tett til brystet frem til vi er på plass inne i butikken, sier han til iTromsø.

De gjør mye av arbeidet med å bygge opp butikken selv, og har allerede engasjert en del folk som er i gang. Selve innredningsjobben har de imidlertid ikke begynt med enda.

Søker ansatte

Allerede er varehussjef, Lars Hagerup fra Tromsø, ansatt, ifølge Kramer.

Nå søker varehuskjeden etter assisterende varehussjef og varehusmedarbeidere. Adressen til butikken er, ifølge annonsen, Heilovegen 20, i handelspark-området på Langnes.

foto
Varehuskjeden har innredning, forbruksvarer, sesong- og DIY-produkter. Foto: Pressefoto

Tromsø har vært på kartet til Rusta helt siden de etablerte seg i Norge i 2014, forteller Kramer. Det har imidlertid ikke lyktes kjeden å finne egnet lokale – før nå.

– Leiemarkedet i Tromsø er som det er, og det er ikke så lett å finne lokaler som er store nok. I snitt er våre butikker 2.200 kvadratmeter. I tillegg vil vi ha lokaler som er plassert i godt etablerte handelsområder med mange parkeringsplasser, slik at det er lett å storhandle, sier Kramer.

Over 2.000 kvm med innredning og forbruksvarer

Varehuskjeden har innredning, forbruksvarer, sesong- og DIY-produkter for de som vil fornye innendørs og utendørs, heter det på varehuskjedens nettsider.

Butikken i Tromsø blir på i overkant av 2.000 kvadratmeter, med mellom 15 og 20 ansatte.

– Jeg regner med at Tromsø skal bli en av våre største butikker, og det vil forhåpentligvis bli behov for enda flere ansatte etter hvert, sier Kramer.

Utvider stadig

Det første varehuset til Rusta ble åpnet i 1986. Nå finnes mer enn 100 varehus i Sverige, Norge og Tyskland. Den første butikken i Norge åpnet i oktober 2014, og per i dag finnes det 24 Rusta-varehus i landet. Det planlegges videre ekspansjon, skriver Rusta i stillingsannonsen.

Til sammen vil Rusta telle minst 28 varehus i Norge innen årsskiftet.

– Vi har sett at vi treffer markedet veldig godt i Norge, bedre enn forventa da vi startet i 2014. Vi er en breddeaktør, som samtidig har «touchen» inn mot hjem og innredning. Jeg tror den er avgjørende. I tillegg har vi fellesinnkjøp til alle landene våre, som gjør at vi ligger lavt i pris, sier Kramer.