Vi har vel alle drømt om å være den heldige innehaver av vinnerloddet. Den personen som blir oppringt av Norsk Tipping på Hamar. Ronny Andersen var en av dem han også, og på onsdag gikk hans drøm i oppfyllelse.

– Vi skulle grille og jeg var innom Coop Extra på Bjerkaker for å handle litt mat. Da jeg sto i kassen fikk jeg et innfall om å kjøpe med meg en lottokupong. Dette var rett før klokken seks da tippingen stenger, og jeg husker jeg lurte på om jeg rakk fristen da jeg dro derfra, forteller Andersen.

Fikk skjelven

Etter middagen ringte telefonen. Andersen og samboeren Marlene Nilssen hadde avtalt salg av en hylle, og ventet telefon fra kjøperen. 200 kroner skulle de få, men personen i andre enden av røret kunne by på mye mer. 3.221.550 kroner, for å være eksakt.

– Da begynte jeg å skjelve. Den telefonen ventet jeg ikke.

Ulykkesfugl

Andersen studerer økonomi ved UiT, og en milliongevinst kommer naturlig nok godt med. Kollegaene hans mener han er velsignet med godt hell, men slik har det ikke alltid vært.

– Jeg har hatt uhell også. Da jeg var 16 år gammel fikk jeg kreft i leggen. Legene måtte fjerne det tynne leggbeinet og 20 centimeter av det tykke. En konsekvens av dette er at leggen min er svakere enn normalt, og jeg har brukket den tre ganger. Jeg har hatt min porsjon uflaks, så jeg kan godt ha litt flaks også.

Ansvarlig

Det er lett å fantasere om å bli lottomillionær og gå amok med pengene. Lottomillionærer er som kjent ikke som andre millionærer. Men den sindige økonomistudenten holder føttene godt plantet på jorda. Dagen etter sjokk-gevinsten gikk han tilbake til deltidsjobben sin på Coop Obs. Det planlegger han å fortsette med.

– Norsk Tipping og banken min råder meg til å ta det rolig og tenke meg godt igjennom hva jeg vil bruke pengene på, og det tenker jeg å gjøre. Men jeg har ikke lappen, så den kommer jeg til å ta. Vi vil ha en ny komfyr og så drømmer vi om en sydenferie, sier den heldige vinneren.

Ronny Andersen og Marlene Nilssen fikk hakeslepp da lottokupongen Andersen kjøpte sist onsdag ga uttelling med 3,2 millioner kroner i gevinst. Foto: Pia Engman