For litt under en måned siden startet booking- og musikkekspert Robert Dyrnes opp plateselskapet «Blues for the Red Sun», som på premieredatoen lanserte albumet til det Oslo-baserte bandet The Devil Almighty Blues.

Les også: Gir ut skive med nytt selskap

Ned i kjelleren

Men Dyrnes hadde flere planer for selskapet. For førstkommende fredag står intet mindre enn fire rockeband klare på Drivs minste scene.

– Da spiller Reptile Master, Vidunder, Monumentum og Warp Riders. Det blir en herlig kveld for de som elsker musikk, sier Dyrnes.

Selv om bandene i hovedsak befinner seg innen doom-, stoner- og spacerock-sjangeren, mener Dyrnes at band som Vidunder kan apellere til de aller fleste.

– Dette er band som har røtter i 70-tallet, så om du liker Led Zeppelin eller Black Sabbath så har de fleste bandene hentet inspirasjon fra dem. Vidunder er et kjempelett band som har gode gitarharmonier og som er lett å like. Det låter litt som Thin Lizzy, mens tromsøbandet Reptile Master tar det derimot litt mer ned i kjelleren med to bassister.

Les også: Stumfilmfest med latter og hyl

En i semesteret

Det er lagt opp til at bandene skal spille omtrent 45 minutter hver. Konsertstart er klokken 22.00, noe som betyr at konsertene vil vare til klokken 02.00.

– Det blir en lang og fin fredagskveld med god og ny rock, sier plateprodusenten som har en rød tråd i bookingene han har gjort.

– Reptile Master spiller nå inn en plate som fort kan havne på labelet mitt, mens Monumentum kommer til Tromsø i påsken for å spille inn plate. Der har jeg også et mål om at vi skal få til å gi ut platen på Blues for the Red Sun.

Men bandet som stod for selskapets første utgivelse er derimot ikke å finne på plakaten. Heldigvis åpner Dyrnes for at man kan få se det kritikerroste bandet i løpet av høsten når «Blues for the Red Sun - Live #2» skal dras i gang.

– Jeg vil forsøke å få til dette en gang i semesteret, så du skal ikke se bort fra at The Devil and the Almighty Blues kommer i september.

Les også: Gir ut bok om norsk pønk og hardcore

THIN LIZZY: Dyrnes beskriver bandet Vidunder som en lettere versjon av Thin Lizzy. Foto: Ola Myrin