Enheten er fordelt over flere hus ovenfor Kroken kirke, og det er avdelingen Dalheim og Strimmelen som er rammet.

– På avdelingen Solstrand har det så langt ikke vært noen utbrudd, men er også isolert slik at det ikke skjer. Vi fikk påvist at det gjaldt noroviruset på fredag, men hadde en mistanke før den tid, så vi fikk satt i gang smitteregimet tidlig, sier enhetsleder ved Omsorgstjenesten Jadeveien, Astrid Nermo.

Ingen aktivt syke

Nermo anslår at rundt 12–13 av deres totalt 40 beboere har fått påvist viruset, også flere av de ansatte har også blitt syke. Per mandag ettermiddag er det ingen som er aktivt syke, men isolasjonen vil være i effekt til det har gått minimum 48 timer siden det siste utbruddet. I dette tilfellet var det siste utbruddet søndag kveld.

– Vi tar ikke imot besøkende, og lar ikke beboerne vandre fritt mellom boligene her før det har gått over. Vi ønsker å unngå at flere blir smittet og jobber aktivt med smitteregimet vårt for å unngå dette. Onsdag kan vi kanskje oppheve isolasjonen, men det må vi vurdere fortløpende ettersom situasjonen utvikler seg, sier Nermo, som også har informert pårørende om situasjonen.

– Uheldig

Kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen er informert om utbruddet.

– Det er uheldig å få et slikt utbrudd på enhver institusjon, nettopp fordi det er så smittsomt. Jeg kan derimot ikke se at dette er et stort problem ellers i kommunen, så vi snakker ikke om en epidemi, sier Kristoffersen.