Uten lokaler og med svært få frivillige henger «Hjelp oss å hjelpe» fortsatt i en tynn tråd, til tross for leder Kate Eines rop om hjelp tidligere i vår. Likevel nekter hun å gi opp tjenesten, som hjelper fattige i Tromsø med blant annet klær og mat.

– Akkurat nå har vi minimalt med drift, men dette har vært hjertebarnet mitt helt siden oppstarten i 2012. Jeg vet også hvor mange som trenger vår hjelp, så da kan jeg ikke bare gi det opp, uttaler Eines, som for tiden er gravid i syvende måned.

– Det gjør situasjonen enda vanskeligere, ettersom graviditeten setter meg ut av spill til tider.

Trenger lokale

Akkurat nå lever «Hjelp oss å hjelp» i en container lånt av Byggesystemer. Denne er Eines takknemlig for å få låne, men helst skulle hun hatt et større lokale.

– Vi har vært nødt til å kvitte oss med masse på grunn av plassmangel, selv om jeg er evig takknemlig for containeren vi får låne av Byggesystemer som holder oss i live, sier Eines og fortsetter:

– Men vi er avhengige av faste lokaler for å kunne fortsette. Vi har fått noen få tilbud, men ingen som er tilstrekkelige til å drifte på den måten vi ønsker. Det jeg ønsker er et sted der vi kan slå oss til ro. Får vi dette vil vi kunne utrette veldig mye, for jeg vet givergleden i Tromsø er stor, konstaterer hun.

Trenger folk

Eines er også avhengig av flere frivillige for å kunne hjelpe dem som lever i skjult fattigdom. Dette har hun etterlyst ved flere anledninger, men foreløpig har responsen vært dårlig.

– Jeg har fått noen som har meldt interesse for å være faste frivillige, som meg, men jeg har ikke fått fulgt det opp ennå. På papiret har vi litt over 20 frivillige i dag, men det er sprik mellom teori og praksis. Jeg ønsker frivillige som kan stille opp når det trengs, ikke bare når det passer, uttaler Eines, som holder på håpet om å holde liv i hjelpeorganisasjonen.

– Jeg får forferdelig ondt i meg hver gang jeg må avvise folk som trenger hjelp. Derfor klarer jeg ikke å legge dette dødt helt ennå, jeg vil ikke gi slipp på «Hjelp oss å hjelpe».