Mange måtte riktignok gå slukøret hjem og følge debatten på fjernsynet, ettersom det ikke var store kapasiteten på Tromsø bibliotek.

Statsminister Erna Solberg (H) og Jonas Gahr Støre (Ap) var ikke tilgjengelig for kommentar så tett opp mot sendestart, men publikum tok seg tid til å snakke om hva de håper blir fokuset under debatten.

– Det er litt spennende å følge med når det først er i Tromsø. Jeg har allerede stemt på Arbeiderpartiet, sier Oda Hansen (22), som sammen med venninnen Marie Haug (22) hadde gått for det samme under forhåndsvalget.

Liker ikke de som sitter i regjering

– Jeg føler ikke at den sittende regjeringen har fått gjennom så mye. Det virker som om det har gått litt bakover. Nå har man innført KRLE i stedet for RLE, sier Haug

– Jeg er ikke helt fan av de Høyre har samarbeidet med. For meg er det skole og eldreomsorg som gjelder, sier Hansen, som så mørkt på å komme inn på grunn av deres posisjon langt bak i køa.

– Reserveplanen må være å se den på Driv.

foto
FORHÅNDSSTEMT: Oda Hansen (høyre) og Marie Haug har allerede stemt på arbeiderpartiet, men ville likevel få med seg statsministerduellen på Tromsø bibliotek.

Valget faller kanskje i kveld

Biblioteksjef Paul Henrik Kielland forteller at kapasiteten er opp mot 200 tilskuere under kveldens arrangement.

– Vi klarer ikke å ta imot alle som står her i kveld, sier Kielland.

Likevel var optimismen om å komme inn høy bakover i køen. To som gledet seg veldig var Idun Heirt (22) og Vegard Skallstad (24) fra Kongsberg.

– Det er veldig morsomt å få med seg dette. Så er det selvfølgelig snart valg. Jeg har ikke stemt ennå og det kan hende at jeg bestemmer meg i kveld, sier Heirt (22), som brenner for Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Det er utrolig viktig og aktuelt å verne de områdene. Nå blir de spørsmålene stilt inn mot valget, sier Heirt, som får støtte hos Skallstad.

– Vi blir nok å stemme på venstresiden. I tillegg til det hun nevner, bryr jeg meg om barnehage, sier Skallstad (24).

Like etter klokken 21 slapp vaktholdet inn tilskuerne, mens hundrevis måtte snu i døra og følge debatten på NRK1 fra klokken 21.30.

foto
OPTIMISTER: Idun Heirt og Vegard Skallstad er ikke helt sikre på hva de skal stemme, men heller litt mot venstresiden.