I år fyller en av Norges eldste skolerevyer 85 år, og på Kongsbakken videregående skole er de i full gang med både skriving og øving til den store premièredagen.

– Vi skal prøve å gå litt utenfor boksen og tenke litt nytt, lage litt mer action, rett og slett, sier Eskil Andreassen, som er en av to hovedinstruktører.

Siden premièren alltid ligger på den første dagen av 2015, som i år er et oddetallsår, heter årets Kongsbakken-revy altså Bragiaden.

– Trikset for å få en bra revy er bare å skrive så mye som mulig. Om vi skriver 60 stykker så stryker vi 40 av dem og sitter igjen med de aller beste, sier Kristin Løvold Jørgensen.

Jobber 24/7

Og for å produsere så mye som de gjør, går stort sett alle døgnets timer med til revyarbeidet i de to knappe ukene de holder på.

– Å, det er absolutt lange dager, vi jobber 24/7. Det er øving fra 09.00-21.00, og så er det skriving fra titiden og utover, og da kan det hende vi holder på til klokken seks om morgenen, forteller Løvold Jørgensen.

– Vi er ganske lykkelige om vi får fire timer med søvn, skyter Andreassen inn, noe hovedinstruktørmakkeren hans er enig i.

– Publikum er alltid skummel

I tillegg til at revyen skaper glede, peker Løvold Jørgensen og Andreassen på samholdet som skapes i et revymiljø.

– Vi har sofa her nede og er vårt eget hjem, så de kravene oppfylles, sier leder og aktør på revyen, Isak Engen Mortensen. Fra siste skoledag og fram til premièren estimerer han en til to fridager fra revyen.

– Bragejula er den beste jula. Akkurat nå henger vi i og skriver mye, så vi skal nok bli klare til første nyttårsdag, i år som i fjor og som årene før der igjen, sier Eline Tylden, som også er leder og aktør på revyen.

Og at det er rutinerte revysjeler med lang fartstid som styrer showet, det er et faktum.

– Dette blir vårt sjette år på revyscenen. Publikum vil alltid være skummel, men man får litt mindre nerver med årene, sier Engen Mortensen.

– Litt forestillingsnerver er nok bra uansett – det gjør at man er mer skjerpet, avslutter Tylden.

I FULL ØVING: Seks av Bragiadens tolv aktører i full øving til premiéren første nyttårsdag. Her Erik Jacobsen (t.v.), Ida Kjeldsberg, Eline Tylden, Torje Hanssen, Silje Stensland Halvorsen og Anja Locertsen helt bakerst.
SKAPER SAMHOLD: Hovedinstruktørene peker på samholdet som skapes i revymiljøet som noe av det beste med revy. Her er aktørene Matias Fosse Marjala, Eline Tylden, Torje Hanssen, Silje Stensland Halvorsen, Ida Kjeldsberg og Anja Locertsen på øving.
HELT SJEF: Hovedinstruktørene Eskil Andreassen (t.v.) og Kristin Løvold Jørgensen sammen med Eline Tylden og Isak Engen Mortensen, som begge er ledere og aktører på årets Bragiade.