LONDON: Lørdag gikk Øyvind Finnseth, Fredrik Løseth Bjelvin og Kristian Kummervold Nilsen fra petroleumslinja på Tromsdalen videregående skole, av med seieren i den internasjonale finalen i spillet «PetroChallenge» i London.

– Det var veldig uventet, men veldig artig, forteller Øyvind Finnseth.

Kunnskapsrådgiver i norsk olje og gass, Siri Arntzen, kunne melde om at guttene tilnærmet knuste konkurrentene i London.

– Det var en periode med lokalderby mellom Norge og Island, men de er utrolig dyktige gutter og vant med god margin. Det var ingen tvil om hvem som gikk av med seieren til slutt, sier hun.

Les også: Vant oljetur til London.

Simuleringsspill

”PetroChallenge” er et simuleringsspill der man skal drive et oljeselskap og leite etter olje. I Norge er det Norsk olje og gass som er ansvarlig for å invitere elever til å delta.

– Vi ønsker å få elevene interessert i teknologi og realfag, og synes jo dette er en veldig god måte å lære på. Man får brukt realfagene og spillet gir elevene mulighet til å forstå prosessen man må gjennom for å drive et oljeselskap, forklarer Arntzen.

For elevene gir dette praktisk erfaring fra oljebransjen.

– Vi får en praktisk innføring i det meste oljebransjen innebærer og det er både relevant og noe som interesserer oss, sier Finnseth.

Les også: Fallet i oljeprisen påvirker Statoil-resultat.

– Helt fantastisk

Guttene vant først den nasjonale konkurransen i Norge der over 1200 deltakere fra hele landet deltok. I London spilte de mot vinnerlagene fra USA, Canada, Island, Danmark, Grønland og Storbritannia.

– I år er faktisk første gang Tromsø går av med den nasjonale seieren og første gang Norge vant den internasjonale finalen. Dette er helt fantastisk, sier Arntzen.

Guttene selv synes hele opplevelsen fra den nasjonale konkurransen i Norge til finalen i London, har vært morsom.

– Det har vært en morsom opplevelse som har gitt gode erfaringer. Det er jo en spennende konkurranse og det har vært fint å få muligheten til å være med på dette, forteller Finnseth.

Lagene: Til sammen deltok syv lag og 26 deltakere i finalen i London. Her er de alle samlet. FOTO: Siri Arntzen