SENTRUM: Det var Tromsø Parkering og Yngve Storvestre som oppdaget gjerningsmannen på selskapets monitorer. TV-bildene viser at vedkommende går rundt i parkeringsanlegget og sjekker ulike biler.

Idet han kommer til Toyotaen til Kristoffersen, stopper han opp, tar fram en stein og hamrer løs på det ene sidevinduet.

SE VIDEO AV TYVERIET: Her knuser han bilruta for å rappe en iPad

For liten stein

Problemet for tyven var at steinen ikke var stor nok. Etter å ha skaffet en ny, sikret han seg verdisakene.

Ifølge direktør Tore Paulsen i parkeringsselskapet, fikk de tak i bileieren ved å sjekke registreringsnummeret. Dermed aktiverte han tjenesten «Finn min iPad», og jakten var i gang.

Kimmy Kristoffersen forteller at han i tillegg koblet inn Trygg Vakt og politiet. Ved å følge iPad-en via mobilen, gikk det ikke lang tid før mannen var pågrepet.

Les også: Fikk bilen rasert: – Vi har bodd her i elleve år og vi har aldri opplevd noe slikt

Fikk alt tilbake

Kristoffersen sier at han fikk alt tilbake etter at vektere fra Trygg Vakt hadde funnet tyven midt i Storgata. På det tidspunktet var han selv bare noen meter unna. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, og gjerningsmannen forholdt seg rolig til politiet kom.

Tore Paulsen opplyser at tyven gikk inn i parkeringsanlegget bak biblioteket.

– Det er merkelig at noen gjennomfører tyveri fra biler på vårt område. Det er fullt av overvåkingskamera i alle høyder. Derfor avslørte vi gjerningsmannen nokså umiddelbart.'

Les også: Her sniker de seg til gratis parkering

Preventivt

Han sier at det er lenge siden noen har gjennomført tyveri i p-anlegget.

– Når vi frigir bilder fra overvåkingskameraene, er det for å gjøre omverden oppmerksom på at faren for å bli avslørt ved lovbrudd, er betydelig. Dessuten har det en preventiv virkning, sier parkeringssjefen.

foto
AVSLØRTE: Tromsø Parkering avslørte en tyv ved hjelp av overvåkingskamera. Direktør Tore Paulsen understreker at alle som gjør lovbrudd blir avslørt. Foto: Ronald Johansen / iTromsø
foto
KNUSTE RUTA: Tromsø Parkering har video av da tyven brøt seg inn i bilen ved hjelp av en stein. Foto: Skjermdump