– Jeg har et nytt møte denne uka, men foreløpig har vi ennå ikke signert noe nye leiekontrakt, sier eier av Habitats butikk i Tromsø, Stian Berg.

Tidligere denne måneden ble det klart at Habitat, som åpnet sin tromsøbutikk i september 2013, nå forlater Veitasenteret på grunn av mangel på utvikling.

Til tross for at møbel- og interiørbutikken om kort tid dermed ikke blir å finne på kjøpesenteret, ønsker Berg helst å fortsette virksomheten i sentrum.

– Mest sannsynlig fortsetter vi i sentrum. Det ideelle vil være å åpne litt lenger sør i byen, på gateplan og der det er mye trafikk, forklarer Berg.

På Veitasenteret har Habitat strekt seg over tre plan på rundt 1.500 kvadratmeter. Ifølge Berg blir det nye butikklokalet langt mindre.

– Vi kommer ikke til å åpne en så stor butikk som det vi har nå. Våre andre Habitat-butikker i landet er på mellom 650 og 700 kvadratmeter med alt på ett plan, noe som er en mye bedre størrelse for oss. Faktisk blir det en bedre butikk på den måten, det er tross alt ikke størrelsen det kommer an på, påpeker Berg lattermildt.

Når Habitat kan åpne i nye lokaler knyttes det imidlertid fortsatt usikkerhet til, så lenge de ikke har en ny leiekontrakt i boks.

– Det blir bare spekulasjoner på dette tidspunkt, sier Berg