Værmeldingen var ikke god og været på kvelden lå an til å legge en skikkelig demper på det tradisjonelle Fjellfyrverkeriet. Men så:

– Like før vi skulle starte oppskytingen så løyet vinden og skyene sprakk opp. Dermed så kunne vi få til et skikkelig flott fyrverkeri, sier leder for Fjellfyrverkeriet, Michelle Pedersen.

– Noen der oppe liker oss

Det er som sagt ikke første gang dette skjer. Det kan regne småspiker eller snø sponplater på nyttårskvelden, men når rakettene skal til værs – da blir det gjerne optimalt oppskytingsvær.

– Det er akkurat som om noen der oppe liker oss. Slik må det være, sier Pedersen

Så i en drøy halvtime ble det fri sikt fra hele kommunen opp mot Storsteinen og Fjellheisen. De flotte lyskaskadene som Tromsøs befolkning er blitt vant til å se ble vist i all sin prakt.

Surt etterpå

– Det gikk veldig fint for oss der oppe med utskyting og alt fungerte som det skulle. Det eneste vi ikke fikk til var årstallet som vi var nødt til å avlyse på grunn av rasfare, sier Pedersen.

Men si den glede som varer for evig. En halvtime med godt vær var alt som ble tilmålt. I halv ett-tiden kom både vinden og det sure regnet tilbake.

– Vi var ferdige med opprydding og pakking i halv fire-tiden og da var vi søkkvåte alle mann. Da var det godt å få krype ned i senga etterpå, sier Pedersen.

Avhengige av støtte

Fjellfyrverkeriet har brukt et par dager på å rigge og koble sammen fyrverkeriene på Stortsteinen og en hektisk natt til å rydde det ned.

Til tross for slitet lover Pedersen at Fjellfyrverkeriet er tilbake igjen neste år.

– Såframt ikke noe veldig spesielt skjer så er vi på plass igjen neste nyttårsaften, sier hun.

Det er dog én ting som på plass først – finansieringen.

– Vi er fortsatt veldig avhengige av at folk putter penger på våre innsamlingsbøsser – ellers vil det ikke blir noe fyrverkeri.

Flere og flere har også oppdaget at man kan støtte Fjellfyrverkeriet på en annen måte.

– Mange gir oss støtte via Grasrotandelen og det har vært med på å stabilisere vår økonomi, sier Pedersen